Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:29 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cererea de rejudecare în Dosarul Colectiv, admisă în principiu! (MINUTA)

ro

08 Dec, 2022 09:30 1732 Marime text


Magistrații Secției Penale a Curții Supreme a României au admis în principiu cererile de recurs în casație formulate în legătură cu Dosarul Colectiv, cunoscuta cauză penală în care mai multe persoane au fost găsite vinovate și condamnate în legătrură cu tragedia produsă la clubul Colectiv, din Capitală, în toamna anului 2015, în urma căreia zeci de persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite grav!

Termenul de judecată se va desfășura la data de 22 februarie 2023, în ședință publică.

Iată minuta hotărârii pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la recursul în casație formulat de inculpați:

17008/3/2016 - Admite, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţii Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016.

Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 22 februarie 2023. Respinge cererile de suspendare a executării deciziei atacate formulate de inculpaţii Matei George Petrică şi Popescu Cristian Victor Piedone.

Se vor cita recurenţii inculpaţi Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina, intimaţii inculpaţi, intimatele părţi civile, intimatele părţi responsabile civilmente şi intimatele persoane vătămate.

Se va emite adresă către Baroul Bucureşti în vederea desemnării a câte un apărător din oficiu pentru inculpaţi. Se vor încunoştinţa apărătorii aleşi ai părţilor. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07 decembrie 2022.


Amintim, în luna mai 2022, a fost pronunțată sentința definitivă în Dosarul Colectiv,.


Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat definitiv la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. 

Pedeapsă cu executare au primit și patronii clubului Colectiv, artificierii prezenți la evenimentul din club dar și ofițerii ISU cercetați în dosar. 

Din minuta instanței:

Condamnă pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL). În baza art.72 Cp deduce perioada reținerii și arestării preventive de la 06.11.2015 la 11.11.2015.

În temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.pr. pen. achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. și ped. de art. 297 alin. 1 C.pen. raportat la art. 132 din Legea nr.78/2000 (autorizaţia SC Noran Prompt SRL), fapta nefiind prevăzută de legea penală.

Menţine condamnarea, dispusă prin sentinţa apelată, în privinţa inculpatului Anastasescu George Alin, la o pedeapsă de 10 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în formă agravată prevăzută de art 192 alin. 2 si 3 Cod penal, inculpatul Anastasescu George Alin urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 10 ani inchisoare, la care se adauga un spor de 1 an si 8 luni, în total 11 ani si 8 luni inchisoare.


George Alin Anastasescu, pedeapsă totală de 11 ani și 8 luni de închisoare.

Costin Mincu, în total, opt ani de închisoare.

Paul Cătălin Gancea șase ani și patru luni de închisoare.

Marian Moise, în total șase ani și zece luni închisoare.

Cristian Mihai Niță doi ani și șase luni cu suspendare sub supraveghere.

SC Colectiv Club SRL amendă totală 47.000 de lei și suspendare activitate pe o perioadă de trei ani.

La fel pentru SC Goiden Ideas Fireworks Artists SRL.


Acum, rămâne de văzut dacă sentința va rămâne la fel, în urma procedurii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii