Cernavodă! Cum s-a terminat ancheta în dosarul copilului care și-a salvat mama înjunghiată sunând la 112 (VIDEO)
Cernavodă!: Cum s-a terminat ancheta în dosarul copilului care și-a salvat mama înjunghiată sunând la 112
16 Apr, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2076
Marime text
- Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, a declarat că pacienta a fost adusă în stare critică la spital, unde a fost supusă unei interveții chirugicale de urgență, procedură care a durat aproape șapte ore.
Final de anchetă în dosarul copilului din localitatea Cernavodă, județul Constanța, care și-a salvat mama înjunghiată sunând la 112! Vineri, 15 aprilie 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a celui suspectat că a înjunghiat-o pe femeie, cu care, de altfel, avea o relație.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța.
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că după ce concubina îl părăsise şi se mutase cu cei doi copii minori la locuinţa mamei ei din oraşul Cernavodă, judeţul Constanța, la data de 21 februarie 2022, în jurul orelor 0800, inculpatul s-a deplasat la locuinţa respectivă, unde după ce fosta concubină a refuzat să se întoarcă la el, a atacat-o pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri cu un cuţit în zona posterioară a ambelor membre inferioare, astfel că i-a provocat plăgi tăiate profunde în regiunea poplitee a ambelor picioare, cu secționarea pachetelor vasculo-nervoase și a planurilor musculo-tendinoase, viața victimei fiind pusă în primejdie ca urmare a șocului hemoragic.
A fost estimat preliminar un număr de 95-100 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea persoanei vătămate, cu mențiunea că, pentru aprecierea asupra unor eventuale alte consecințe grave (cum ar fi invaliditatea), cea în cauză necesită reexaminare medico-legală după 6-12 luni de la evenimentul traumatic.
Viaţa victimei a fost salvată, întrucât aceasta, cu ajutorul unuia dintre copiii minori, a reuşit, până să leşine, să sune la 112, astfel că a fost transportată cu ambulanţa în scurt timp la spital, unde a fost internată şi supusă de urgenţă intervenţiei chirurgicale.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Zafer Sadîc, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a declarat că, din primele date, inculpatul și-a agresat fosta concubină din cauză că aceasta îl părăsise de curând.
„Atunci când au avut o discuție, femeia a refuzat să se întoarcă la locuința conjugală. Deși din declarația pe care a dat-o inculpatul (persoană surdo-mută) reiese că ar fi surprins-o pe femeie cu un alt bărbat“, a mai spus Zafer Sadîc, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Primar din județul Constanța, amenințat în primărie - „Poate își dau un cap în gură“. „Nu scapi tu, tot te împușc!“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!
Comentarii