Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățean nepalez, mort într-un accident la Constanța! Prima condamnare, cu executare. Daune de aproape un sfert de milion de euro

ro

12 May, 2024 13:30 1210 Marime text
 
 
  • Conform procurorilor, la jumătatea lunii septembrie 2023, în jurul orei 03:15, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice (având o alcoolemie în sânge de 0,81 g/l la conform probei recoltate la ora 08:50, 0,57 g/l la cea de-a doua mostră recoltată la ora 09:50 şi 2,15 g/l alcool pur în sânge, valoare teoretică aproximativă, a condus un autoturism marca BMW.
 
Închisoare cu executare pentru un bărbat din Constanța, acuzat de săvârşirea în concurs a infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Șoferul este acuzat de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unui cetățean nepalez, după care ar fi părăsit locul accidentului fără a avea încuviințarea organelor de poliție.
 
Judecătorii din Constanța au admis în parte acţiunile exercitate de părţile civile și au dispus acordarea unor daune în valoare totală de aproximativ 220 mii euro.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
În cauză a fost trimis în judecată un bărbat, (P. S.), pentru presupusa săvârşire în concurs a infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
În actul de sesizare s-a reţinut că, la jumătatea lunii septembrie 2023, în jurul orei 03:15, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice (având o alcoolemie în sânge de 0,81 g/l la conform probei recoltate la ora 08:50, 0,57 g/l la cea de-a doua mostră recoltată la ora 09:50 şi 2,15 g/l alcool pur în sânge, valoare teoretică aproximativă, a condus un autoturism marca BMW.
 
La un moment dat, spun procurorii, șoferul a produs un accident rutier soldat cu decesul unui cetățean nepalez, care se afla pe partea carosabilă, pe banda nr. 2, descărcând o pubelă de gunoi și a părăsit locul accidentului fără a avea încuviințarea organelor de poliție.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
 
Săptămâna trecută, instanța a decis condamnarea inculpatului la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.
 
Judecătoria a menţinut măsura controlului judiciar, pentru o durată de 60 de zile.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Sursă documentare: portal instanțe de judecată și rejust.ro

Foto cu rol ilustrativ. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
FOTO+VIDEO
Tragedie la Lazu! Un medic de familie și un tânăr, condamnați definitiv pentru ucidere din culpă!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii