Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățean vorbitor de limbă rusă, arestat provizoriu! Curtea de Apel Constanța a fixat termen pentru prezentarea mandatului european de arestare

ro

09 Aug, 2024 10:02 267 Marime text


Curtea de Apel Constanța a dispus ieri, 8 august 2024, arestarea provizorie a cetățeanului vorbitor de limbă rusă Volokitin Oleh pentru o perioadă de 15 zile. Totodată, instanța a dispus comunicarea prezentei către Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi către Ministerul Justiţiei – Direcţia Cooperare Internaţională. Potrivit procedurilor judiciare, bărbatul va fi predat autorităților străine.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, în dosarul cu indicativul 454/36/2024, Volokitin Oleh apare ca învinuit, iar pe data de 20 august va avea loc termenul pentru prezentarea de către procuror a mandatului european de arestare. La același termen va fi adus și un traducător de limbă rusă.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată în 24 de la comunicare!
 

 
Despre Centrul de Cooperare Polițienească Internațională
 
Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI) este autoritatea naţională centrală în domeniul cooperării poliţieneşti internaţionale, fiind specializată în schimbul de informaţii operative. CCPI este organizat ca direcție în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
CCPI reuneşte următoarele canalele de cooperare poliţienească internaţională: INTERPOL, EUROPOL, Sistemul Informatic Schengen/SIRENE și Punctul Național Focal.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Curtea de Apel București a decis Un bărbat din Tadjikistan, expulzat din România, după ce SRI a stabilit că este simpatizant al ISIS! Acesta lucra în Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii