Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 29 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățeanul american condamnat la 16 ani de închisoare după ce și-ar fi drogat și violat doi amici ar putea fi extrădat!

ro

29 Aug, 2024 13:56 343 Marime text
Cetățeanul american - Sursa foto: ZIUA de Constanța

Pe secția penală a Judecătoriei Constanța a fost înregistrat ieri, 28 august 2024, un dosar în care cetățeanul american Dimant Eitan Tzvi este propus pentru extrădare activă.
Acesta a fost condamnat în februarie 2024, de către Curtea de Apel Constanța la 16 ani și 8 luni de închisoare, într-un dosar care are ca obiect violul.
 
MINUTA
 

Soluția pe scurt: (...) În baza art. 38 alin. 1 CP– art. 39 alin. 1 lit. b CP, Contopeşte cele trei pedepse cu închisoarea dispuse în cauză pentru comiterea infracţiunilor de viol, aplică inculpatului pedeapsa mai grea de 10 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea stabilite prin prezenta hotărâre, respectiv un spor de 6 ani şi 8 luni închisoare, inculpatul urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 16 ani şi 8 luni închisoare. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate care nu contravin prezentei decizii penale. În baza art. 272 CPP, Suma de 35 lei se va avansa către I.N.M.L.” Mina Minovici” din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art. 275 alin. 3 CPP, Cheltuielile judiciare avansate în apelurile inculpaţilor rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată azi, 19.02.2024, prin punerea hotărârii la dispoziția părților, a persoanelor vătămate și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței.
Document: Hotărâre  139/2024  19.02.2024

 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, în dosarul cu indicativul 24767/212/2024, magistrații Judecătoriei Constanța vor stabili pe data de 20.09.2024 dacă îl vor extrăda pe cetățeanul american condamnat.
 

 
Cetăţeanul american Dimant Etan Tzvi, a fost acuzat că şi-ar fi agresat sexual doi amici. 
 
Conform procurorilor, la data de 12 iunie, doi tineri din municipiul Medgidia, în vârstă de 20, respectiv 21 de ani, au reclamat faptul că bărbatul în cauză le-ar fi administrat un produs medicamentos (benzodiazepine), după care ar fi fost agresați sexual de către acesta.
 
Polițiștii constănțeni din cadrul Biroului Investigații Criminale și cei ai Direcției Operațiuni Speciale au organizat o acțiune complexă în noaptea de 24/25.06.2017, pe raza stațiunii Mamaia, fiind folosit un investigator sub acoperire pentru întâlnirea cu respectivul bărbat. Ulterior au fost efectuate percheziții la locuința bărbatului și asupra autoturismului acestuia, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor 30 de flacoane de produse medicamentoase ce conțin benzodiazepine, recipienți cu lichide susceptibile a conține benzodiazepine, 5 laptopuri, un DVR, 7 telefoane mobile, mai multe medii electronice de stocare a datelor și diferite obiecte destinate obținerii satisfacției sexuale. Polițiștii constănțeni continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului în cauză“, se mai arată într-o informare a procurorilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Sentință definitivă! Pedeapsă micșorată pentru americanul care ar fi violat doi tineri din Medgidia! Aproape 17 ani de închisoare

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii