Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vot în cutii de carton Chițac a contestat amenzile primite de la AEP înainte și în ziua alegerilor locale din 9 iunie

ro

16 Jul, 2024 15:21 259 Marime text


Pe rolul secției civile a Judecătoriei Constanța a fost înregistrat dosarul cu numărul 20279/212/2024 prin care primarul Constanței, Vergil Chițac contestă amenzile primite de la Autoritatea Electorală Permanentă – Direcția Județeană Constanța în preziua dar și în ziua scrutinului pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

Este vorba despre contravențiile AEP A 1305, AEP A 1306 și AEP A 1307.

Deocamdată nu s-a fixat un termen pentru judecarea cauzei.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a primit duminică, 9 iunie, două amenzi în valoare totală de 5.100 de lei, după ce nu a respectat deciziile Autorității Electorale Permanente.

Amintim faptul că actualul edil al Constanței s-a mai ales și sâmbătă, 8 iunie, cu o amendă în valoare de 2.200 de lei pentru nerespectarea deciziilor autorității cu privire la urnele din secțiile de votare.

Inițial, pentru scrutinul din 9 iunie, Primăria Constanța amenajase în cele 211 secții de votare din municipiu, în loc de cinci urne separate, doar trei (n.r. două dintre acestea fiind despărțite de pereți interiori). Ulterior, după prima amendă, primarul s-a conformat solicitării AEP și a dat dispoziție pentru montarea a încă două urne din cutii de carton în secțiile de votare.


Tot pe rolul Judecătoriei, Chițac a mai înregistrat și dosarul nr. 20221/212/2024 prin care solicită restituirea cauțiunii.

Dosarele au legătură între ele, deoarece, potrivit unor surse din cadrul administrației publice locale, primarul a achitat un procent din amenzi iar acum solicită și recuperarea sumei cu care a constituit cauțiunea pentru cele trei contravenții.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii