Cinci ani cu executare pentru un fost paramedic suspectat ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD! S-a fixat primul termen în apel
Cinci ani cu executare pentru un fost paramedic suspectat ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă
07 May, 2024 14:10
ZIUA de Constanta
716
Marime text
- Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală - Secția de Combatere a Infracțiunilor de Terorism și a Criminalității Informatice.
Curtea Militară de Apel București a fixat primul termen în dosarul în care un fost paramedic, angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov, acuzat că ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD, a fost condamnat în primă instanță la cinci ani și cinci luni de închisoare cu executare!
Conform portalului instanțelor de judecată, primul termen în apel a fost fixat pentru data de 15 mai 2024.
Oricare va fi decizia instanței de apel, aceasta va fi definitivă.
Fostul paramedic (Claudiu D., aflat în stare de arest la domiciliu) ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD! Mai mult decât atât, fostul paramedic ar fi șters înregistrările video incriminatorii surprinse de camera video montată în compartimentul destinat pacienţilor din cadrul ambulanţei SMURD.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală - Secția de Combatere a Infracțiunilor de Terorism și a Criminalității Informatice.
În actul de sesizare se reţin, în fapt, următoarele:
Conform procurorilor, „la data de 08.06.2023, în intervalul orar 19:53 – 20:24, în timp ce se afla în dormitorul din locuinţa pacientei (...), situată în Municipiul București, profitând de imposibilitatea pacientei de a-şi exprima voinţa, dar şi de lipsa altor persoane, având un cub de gheaţă în mână, plutonierul adjutant, în calitate de paramedic, a aplicat cubul de gheaţă în jurul sânului drept al pacientei, săvârşind, astfel, un act de natură sexuală asupra pacientei“.
Tot atunci, mai spus magistrații, „în intervalul orar 20:24 – 20:28, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de paramedic servant, pe perioada deplasării ambulanţei SMURD (dinspre locuinţa pacientei spre spital), profitând de imposibilitatea pacientei de a-şi exprima voinţa, plutonierul adjutant ar fi săvârşit acte de natură sexuală asupra pacientei care se afla în îngrijirea sa, respectiv a masat sânii persoanei vătămate, a sărutat abdomenul persoanei vătămate, a lins sânii persoanei vătămate (...)“.
Apoi, în intervalul orar 20:28 – 22:08, după extragerea fizică a cardului de memorie din echipamentul de înregistrare audio-video instalat în ambulanța SMURD, acțiune urmată de introducerea mijlocului de stocare în telefonul mobil, plutonierul adjutant a accesat, fără drept, cardul de memorie prin intermediul telefonului mobil arătat anterior (aflat, la acel moment, în relaţie funcţională cu mijlocul de stocare a datelor informatice), se mai arată în ancheta procurorilor.
În continuare, spun anchetatorii, „pentru a elimina înregistrările video incriminatorii surprinse de camera video montată în compartimentul destinat pacienţilor din cadrul ambulanţei SMURD, plutonierul adjutant a şters, fără drept, date informatice (123 de fişiere) stocate pe cardul de memorie, aducând, astfel, atingere integrităţii şi disponibilităţii datelor informatice“.
Potrivit magistraților, în cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor reținute în sarcina sa.
Inculpatul a declarat că nu a urmărit obținerea unei satisfacții de natură sexuală.
Surse documentare: portal instanțe de judecată și rejust.ro
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Condamnare definitivă pentru un fost angajat al ISU Dobrogea! 12 ani şi 6 luni de închisoare
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii