Cinci judecători ai Curții de Apel Constanța, în atenția Inspecției Judiciare. S-au formulat cereri de recuzare
Cinci judecători ai Curții de Apel Constanța, în atenția Inspecției Judiciare. S-au formulat cereri de recuzare
06 Oct, 2021 09:54
ZIUA de Constanta
2305
Marime text
- Magistratul Georgiana Anghel Tudor a formulat o cerere de recuzare.
Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza astăzi, 6 octombrie 2021, de la ora 12.00, situația a cinci magistrați ai Curții de Apel Constanța față de care Inspecția Judiciară a demarat acțiunea disciplinară.
Este vorba despre magistrații Ciprian Coadă, Valentina Boboc, Georgiana Anghel Tudor, Iulia Cezara Suciu și Marius Virgil Ungureanu.
Abaterea ce îi vizează pe cei cinci magistrați, potrivit Inspecției Judiciare, constă în „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente“.
La termenul anterior, desfășurat la data de 22 septembrie 2021, Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a constatat ivită divergența cu privire la cererea de amânare a judecății formulată de Inspecția Judiciară, dar și cu privire la posibilitatea soluționării cererii de recuzare ce fusese formulată de magistratul Georgiana Anghel Tudor și a excepției de inadmisibilitate asupra acestei cereri.
În aceste condiții, la termenul de astăzi, 6 octombrie 2021, dezbaterea asupra acestor aspecte va fi reluată în complet de divergență.
Dat fiind că, la termenul anterior, nu s-a putut constitui acest complet de divergență, a fost nevoie ca Secția pentru judecători în materie disciplinară să acorde un nou termen, respectiv cel de astăzi.
Oricare va fi soluția pronunțată de Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM în privința celor cinci magistrați de la Curtea de Apel Constanța, aceasta va putea fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii