Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:06 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci magistrați de la Curtea de Apel Constanța, sub lupa Inspecției Judiciare! Când se ia decizia! (document)

ro

04 Nov, 2021 09:59 1876 Marime text

 
  • La ultima ședință, desfășurată ieri, 3 noiembrie 2021, de la ora 13.00, Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a anunțat finalizarea cercetărilor și a precizat că se va da o soluție în acest caz la data de 17 noiembrie 2021.
  • În Secțiunea Document puteți consulta Ordinea de zi a ședinței din 3 noiembrie 2021, în cadrul căreia s-a analizat cazul magistraților din Constanța.

Cinci magistrați din cadrul Curții de Apel Constanța se află în atenția Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma acțiunii disciplinare demarate față de aceștia de Inspecția Judiciară.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, este vorba despre magistrații Ciprian Coadă, Valentina Boboc, Georgiana Anghel Tudor, Iulia Cezara Suciu și Marius Virgil Ungureanu, toți judecători în cadrul Secției penale a Curții de Apel Constanța.

Abaterea ce îi vizează pe cei cinci magistrați, potrivit Inspecției Judiciare, constă în „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente“.

La ultima ședință, Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a anunțat finalizarea cercetărilor și a precizat că se va da o soluție în acest caz la data de 17 noiembrie 2021.

Oricare va fi decizia pronunțată de CSM, dacă se va admite sau nu acțiunea disciplinară demarată de IJ, această hotărâre va putea fi atacată în instanță, la Curtea Supremă, de oricare dintre părțile implicate.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise - site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii