Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:56 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este și ce afaceri are presupusul denunțător al celor doi inspectori de la ANAF Constanța, Mihai Bușu și Stere Anagnoste (DOCUMENTE)

ro

09 Dec, 2021 00:00 7191 Marime text
 
  • Denunțătorul în acest caz este, potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri Gorun Zoltan, ce figurează ca inculpat într-un alt dosarul instrumenat de procurorii DNA Constanța.
 
  • Este vorba despre dosarul în care Nicolae Dospinescu, fostul consilier judeţean PSD și soțul Ramonei Dospinescu, fosta directoare a Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa, a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, de procurorii Anticorupție.
 
  • Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 08 decembrie 2021,  Gorun Zoltan apare în șase societăți comerciale, dintre care patru radiate (Stel Europa SRL, Express Shipping SRL, Tgs Seariver SRL și Mirubia Shipping SRL), una în funcțiune (Simazo Shipping SRL), și una în faliment, Marseq Consultants SRL.
 
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a inculpaților Mihai Bușu și Stere Anagnoste, cercetați sub control judiciar, la data faptelor inspectori în cadrul A.N.A.F. - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 

La data de 18 octombrie 2021, inculpatul Bușu Mihai, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins pentru sine și pentru colegul său Anagnoste Stere, sume de bani cuprinse între de 4.000 și 5.000 lei, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză). Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau cei doi inspectori, aceștia să formuleze concluzii care să nu determine declanșarea unui control de fond la societatea omului de afaceri.
 
În același context, la data de 19 octombrie 2021, cei doi inspectori A.N.A.F. ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
În prezența avocaților, cei doi inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
 
- trei ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea pe o perioadă de doi ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

 
Dosarele de urmărire penală privind pe inculpații Bușu Mihai și Anagnoste Stere împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.
 
Acordul de recunoaștere poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.

 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.
 
Primul termen în dosarul lui Mihai Bușu a fost stabilit pentru data de 17 decembrie 2021, iar în dosarul lui Anagnoste Stere primul termen a fost stabilit pentru 10 decembrie 2021.
 
Oricare vor fi deciziile Tribunalului Constanța, aceasta vor putea fi contestate la Curtea de Apel Constanța.
 
Denunțătorul în acest caz este, potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri din Tulcea Gorun Zoltan, ce figurează ca inculpat într-un alt dosarul instrumenat de procurorii DNA Constanța.
 

Este vorba despre dosarul în care Nicolae Dospinescu, fostul consilier judeţean PSD și soțul Ramonei Dospinescu, fosta directoare a Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa, a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, de procurorii Anticorupție.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, pe lista inculpaților se află:
 
Dospinescu Nicolae     
SC M&D Sea Farers SRL Constanta
Cristea Dan Florin
Pocea Nicoleta   
Groza Pavel Ionel
Gorun Zoltan Gabriel
SC Val Shipping SRL
 
Asta în timp ce ANAF prin DRFP Galați este parte civilă.
 
În acest dosar, procurorii DNA au calculat un prejudiciu în valoare de peste 27 de milioane de lei.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare completului de judecată prezidat de magistratul Antoaneta Ardeleanu, din Tribunalul Constanţa, pronunțarea (în faza camerei preliminare) urmând a avea loc pe data de 21 decembrie 2021. 
 
Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 08 decembrie 2021,  Gorun Zoltan apare în șase societăți comerciale, dintre care patru radiate (Stel Europa SRL, Express Shipping SRL, Tgs Seariver SRL și Mirubia Shipping SRL), una în funcțiune (Simazo Shipping SRL), și una în faliment, Marseq Consultants SRL.
 
Simazo Shipping SRL este inactivă fiscal, are sediul social în municipiul Constanţa, mai precis pe bulevardul Mamaia, nr. 237, a fost fondată în 2009 și are ca obiect de activitate „Transportul de marfă pe căi navigabile interioare“,
 
Simazo Shipping SRL este controlată de Teodor Marius Fătu, Gorun Zoltan Gabriel și de Oancea Simona, fiecare deținând câte 33, 34 din capitalul social al firmei.
 
La rândul său, Teodor Marius Fătu apare în SC Europa 2000 SRL, Wow Media Publishing SRL, în Building Development Team SRL, dar și în alte cinci firme radiate, respectiv: All For Three SRL, Mickael Azouz SRL, Aloom International SRL, Four Tech Sistem SRL și FP Impex SRL.
 
Asta în timp ce Oancea Simona apare în: Malustrasi OIL SRL și în Wow Media Publishing SRL, dar și în alte trei firme radiate, respectiv Lusira Impex SRL, Helespont Company SRL, Adamant Holding SRL.                                      
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Nicolae Dospinescu, printre inculpați! DNA Constanța, dosar cu un prejudiciu de 27 de milioane de lei. Pronunțare amânată (RECHIZITORIU)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii