Ciprian Ionuț Solomencu, primarul din Nufăru, județul Tulcea, renunță la procesul din Constanța cu Agenția Națională de Integritate (MINUTA)
Ciprian Ionuț Solomencu, primarul din Nufăru, județul Tulcea, renunță la procesul din Constanța cu Agenția
12 Apr, 2024 09:53
ZIUA de Constanta
1242
Marime text
- În ședința desfășurată joi, 11 aprilie 2024, la Curtea de Apel, judecătorii constănțeni au luat act de renunțarea la judecată, precizând că decizia poate fi atacată în recurs.
Amintim, ANI transmisese o informare în cursul verii 2023, în care inspectorii au vorbit despre conflict de interese administrativ în legătură cu primarul din Nufăru, acesta fiind raportul pe care edilul l-a atacat în instanță.
În ședința desfășurată joi, 11 aprilie 2024, la Curtea de Apel, judecătorii constănțeni au luat act de renunțarea la judecată, precizând că decizia poate fi atacată în recurs.
Iată minuta hotărârii de ieri din dosarul 491/36/2023:
„Ia act de renunţarea la judecata cererii formulate de către reclamantul Solomencu Ciprian Ionuţ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Constanţa“
Așa cum am precizat deja, decizia poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate.
Potrivit datelor noastre, la Curtea de Apel Constanța, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Constantina Monica Turcu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, obiectul dosarului de la Constanța este reprezentat de „conflict de interese/incompatibilitate – constatate de ANI anulare Raport de Evaluare nr.28283/G/II/24.07.2023“.
La data de 24 iulie 2023, Agenția Națională de Integritate a dat publicității o informare în care a vorbit despre conflict de interese administrativ în legătură cu primarul Ciprian Solomencu, din Nufăru, fiind vorba despre raportul contestat acum în instanță de edil.
Potrivit ANI, „în perioada exercitării mandatului de primar (2020 -prezent) a încheiat două acte juridice care au produs un folos material pentru soția acestuia, constând în încasarea de subvenții în calitate de persoană fizică autorizată“.
„Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019“, au mai spus inspectorii de integritate.
Conform ANI, „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii