CN APM câștigă procesul cu GSP LOGISTIC la Tribunalul Constanța - Compania lui Comănescu are de plată penalități de sute de mii de euro!
CN APM câștigă procesul cu GSP LOGISTIC la Tribunalul Constanța - Compania lui Comănescu are de plată penalități
08 Jan, 2025 17:00
ZIUA de Constanta
440
Marime text
Tribunalul Constanța a dat câștig de cauză, miercuri, 08.01.2024, Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA, în procesul în care a chemat în judecată Grup Servicii Petroliere Logistic SRL!
Astfel, potrivit portalului instanțelor de judecată, în dosarul cu indicativul 2604/118/2022, înregistrat pe Secția a II-a Civilă, care are ca obiect „pretenții”, compania din portofoliul omului de afaceri Gabriel Comănescu are de plată penalități, în valoare totală, peste de 260.000 de euro. Decizia, însă, nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel, în cel mult 30 de zile de la comunicare.
MINUTA
Soluția pe scurt: Admite, în cauza civilă cu obiectul acţiune în răspundere contractuală – pretenţii, cererea de chemare în judecată restrânsă și precizată formulată de reclamanta COMPANIA NAŢIONALĂ ”ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME” S.A. în contradictoriu cu pârâta GRUP SERVICII PETROLIERE LOGISTIC S.R.L.. Obligă pe pârâtă să îi plătească reclamantei următoarele sume: – 739.695,63 lei, cu titlul penalități contractuale de întârziere în plată cuprinse în facturile emise în perioada 30.10.2020 – 31.12.2021 (rămase neachitate în sold la 12.11.2024); – 95.281,43 euro, cu titlul penalități contractuale de întârziere în plată aferente prestațiilor nave, cuprinse în facturile emise în perioada 27.11.2020 – 31.12.2021 (rămase neachitate în sold la 12.11.2024); – 91.610,59 lei, cu titlul cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Hotărârea pronunțată poate fi atacată numai cu apel, în termen de 30 zile, de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia a II-a Civilă, sub sancţiunea nulităţii, conform art.471 alin.1 C.proc.civ.rep., și se dezleagă de Curtea de Apel Constanța. Pronunțată astăzi, 08.01.2025, punerea soluţiei la dispoziţia părţilor fiind realizată prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.396 alin.2 C.proc.civ.rep..
Document: Hotarâre 3/2025 08.01.2025
Despre Grup Servicii Petroliere Logistic SRL
Înființată în anul 2023, firma are sediul social pe Șoseaua Pipera-Tunari, Nr. 97, Voluntari, Județ Ilfov și se ocupă de manipulări. Grup Servicii Petroliere Logistic SRL este controlată de GSP Holding SA, acționar din Luxemburg, cu 99 % din capitalul social, și Comănescu Gabriel Valentin, cu 1 % din capitalul social. Admistratorii firmei Bratu Mihai Dumitru și Comănescu Gabriel Valentin.
În anul fiscal 2023, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, cu 19 de salariați, a declarat o cifră de afaceri de 14.925.233 lei și un profit de 104.254 lei.
Potrivit termene.ro, Comănescu Gabriel Valentin mai este asociat/acționar în următoarele firme: Vega Turism SA, Industria Mundum SRL, Grup Servicii Petroliere SA, Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, Grup Servicii Petroliere Engineering SRL, Vega Travel International SRL, Green County SRL, Upetrom 1 Mai Trading SRL, Grup Servicii Petroliere Training SRL, SPG Archivator SRL, SPG Emergencies SRL, Tehnoconstruct Marine Operations SRL, Redivivus Green Farm SRL, Upetrom 1 Mai Manufacturing SRL, Providence Energy SRL, GSP Power SRL, Gino-Impex SRL, GSP Downstream SRL, Corona Crewing SRL, Euro Shipping Logistic SRL, GSP Offshore SRL.
La rândul său, Bratu Mihai Dumitru este asociat în: Industria Mundum SRL, GSP Shipmanagement SRL, Tehnoconstruct Marine Operations SRL, UPETROM 1 Mai Manufacturing SRL, Grup Servicii Petroliere SA, Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, Grup Servicii Petroliere Engineering SRL, Green County SRL, Grup Servicii Petroliere Training SRL, Grup Servicii Petroliere Catering SRL, Redivivus Green FARM SRL, Gino-Impex SRL, Vandor Industry SRL, Blue Wings SRL, GVC Drilling SRL.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe Termene.ro.
Citește și:
Noi dosare, înregistrate pe rolul Tribunalului Constanța Alți doi angajați ai GSP Offshore își cer drepturile salariale în instanță
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii