„Colonel de securitate”, în atenția Curții de Apel Constanța
„Colonel de securitate”, în atenția Curții de Apel Constanța
30 Apr, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
1564
Marime text
- „Colonelul“ și-ar fi declinat calitatea mincinoasă de colonel de securitate în cadrul Serviciului de Informații Externe, pretinzând o sumă de bani în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă funcționarii publici cu atribuții de decizie pentru o angajare în sistem.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis condamnarea în primă instanță a unui bărbat acuzat că și-ar fi declinat calitatea mincinoasă de colonel de securitate în cadrul Serviciului de Informații Externe, pretinzând o sumă de bani în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă funcționarii publici cu atribuții de decizie pentru o angajare în sistem.
Cel în cauză a fost condamnat (în rejudecare) la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Totodată, instanța a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, ce curge de la rămânerea definitivă a sentinţei de condamnare.
Decizia nu a fost una definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
Primul termen în apel a fost stabilit pentru luna septembrie 2022.
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată, conform Rolii.ro, că în 2009, inculpatul, recomandându-se sub identitate fictivă și declinându-și calitatea mincinoasă de colonel de securitate în cadrul Serviciului de Informații Externe, a pretins și primit de la martora denunțătoare suma totală de 16.170 lei, din care suma de 4.600 lei i-a fost înmânată nemijlocit, iar suma de 11.570 lei i-a fost transmisă prin mandate poștale on-line, expediate pe numele unor diferiți destinatari persoane fizice, indicați în mod expres de către inculpat, în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă funcționarii publici cu atribuții de decizie în domeniul resurselor umane din cadrul serviciului de informații mai sus menționat, asupra cărora a susținut că ar avea influență, și de a-i determina pe aceștia să-l încadreze în respectiva structură pe fiul unei femei
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Un tânăr din Hârșova a rupt mâna unui polițist local, după ce a fost amendat, pentru organizarea unei petreceri. A luat cu executare
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii