Comisar de penitenciare, trimis în judecată de DNA Constanţa. Pronunțarea, amânată
Comisar de penitenciare, trimis în judecată de DNA Constanţa. Pronunțarea, amânată
23 Mar, 2022 14:39
ZIUA de Constanta
1356
Marime text
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța ar fi trebuit să se pronunțe azi în dosarul în care Silviu Ioan Ionele, fost comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa.
În primă instanță, Tribunalul Tulcea a decis condamnarea fostului comisar șase ani de închisoare cu executare.
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce trebuia să se pronunțe azi în cauză.
Judecătorii din Constanța au amânat pronunțarea pentru data de 05 aprilie 2022, informează Termene.ro.
Oricare va fi decizia Curții, aceasta va fi definitivă!
Silviu Ioan Ionele este suspectat de luare de mită în formă continuată, introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
„În perioada martie - aprilie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, în calitatea menționată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.
De menționat este faptul că persoana beneficiară a obiectelor respective face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda „Accidentul”.
Pentru acest „serviciu”, inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei“.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii