Compania lui Mihai Leonard Rotaru, unul dintre miliardarii României și sponsor al PSD, construiește rețeaua de gaze în orașul Murfatlar și satul Siminoc (DOCUMENT)
Compania lui Mihai Leonard Rotaru, unul dintre miliardarii României și sponsor al PSD, construiește rețeaua
06 Aug, 2022 16:32
ZIUA de Constanta
6999
Marime text
- Primăria Murfatlar a atribuit și contractul pentru servicii de proiectare și execuție lucrări de proiectare și execuție pentru înființarea rețea de distribuție de gaze naturale în în orașul Murfatlar și satul Siminoc.
- Câștigătorul contractului este de Bedamiro Holding Parcări Construct SA din Buzău
-
În 2017 compania se afla în lista celor 384 de companii cu acţiuni la purtător din România data publicității de platforma "România Curată"
- Societatea a fost înființată în 2014 are sediul social în Buzău iar în 2021 a raportat o cifră de afaceri de 16.170.947 lei, un profit de 1.070.101 lei la 87 de angajați.
- În prezent, acționari majoritar este Leonard Mihai Rotaru iar Alina Adriana Vargatiuc deține 25% din acțiuni
- Compania a încheiat doar 2 contracte de achiziții publice în valoare totală de 22.803.284,30 lei
- Cu toate acestea, presa centrală a scris despre faptul că societatea ar fi participat la mai multe lucrări în calitate de terț susținător și a făcut afaceri cu primării de sector dar și cu Primăria Capitalei
- În 2020, acționarul majoritar Mihai Leonard Rotaru, a împrumutat PSD cu 445.000 de lei, informația fiind publicată de formațiunea politică în Monitorul Oficial, în aprilie 2021
Primăria Murfatlar a primit în luna mai 2022 acordul de la Agenția pentru Protecția Mediului pentru înființare distribuție gaze în orașul Murfatlar și satul Siminoc.
Între timp a atribuit și contractul pentru servicii de proiectare și execuție lucrări de proiectare și execuție pentru înființarea rețea de distribuție de gaze naturale în în orașul Murfatlar și satul Siminoc.
Câștigătorul contractului este de Bedamiro Holding Parcări Construct SA din Buzău.
Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este de 45.060.034 lei pe care compania din Buzău îi va împărți cu subcontractorii: Nord Gaz, Aqua Technology Design și Otto Gas & Services SRL.
Asocierea are de proiectat și executat rețea de distribuție (Murfatlar Est, Murfatlar Vest și Siminoc) de aproximativ 69,219 km, statie de reglare – măsurare – predare cu o capacitate de aproximativ 6.500 Nmc/h în oraș Murfatlar zona Vest și satul Siminoc, cu odorizare, încălzire și sistem de preluare și prelucrare a datelor transmise prin fibra optică,
1.362 racorduri la rețeaua de distribuție în perioada de implementare a proiectului din care 989 pentru gospodării individuale, 338 pentru blocuri și 35 pentru instituții publice și racord SRMP Murfatlar Vest.
Bedamiro Holding Parcări Construct SA
În 2017 compania se afla în lista celor 384 de companii cu acţiuni la purtător din România data publicității de platforma "România Curată".
Societatea a fost înființată în 2014 are sediul social în Buzău iar în 2021 a raportat o cifră de afaceri de 16.170.947 lei, un profit de 1.070.101 lei la 87 de angajați.În prezent, potrivit www.confidas.ro , acționari majoritar este Leonard Mihai Rotaru iar Alina Adriana Vargatiuc deține 25% din acțiuni. Administrator este ML Strategy Consulting SRL iar auditor CIPL Expert Audit SRL.
Administratorul mai este asociat în Imo Medical Center SRL și Rotary Construcții Antiaeriană SRL, ambele cu sediul în Capitală.
Bedamiro Holding Parcări Construct SA a declarat trei puncta de lucru în București, din care doar unul este permanent.
Compania a încheiat doar 2 contracte de achiziții publice în valoare totală de 22.803.284,30 lei și vizau eficientizarea energetică la o grădiniță din Ploiești și un contract de lucrări rămase de executat pentru clădire nouă la școala Ion IC Brătianu din Sector 5, București.
Cu toate acestea, presa centrală a scris despre faptul că societatea ar fi participat ca terț susținător al Seven Hills Constructions SRL București la proiectul de ”Reabilitare termică clădire a Spitalului de Psihiatrie Sfântul Nicolae din Roman” în valoare de peste un milion de euro, bani europeni, de la bugetul național și județean.
Revenind la Seven Hills Constructions SRL, trebuie spus că între această firmă și terțul susținător – Bedamiro Construct din Buzău există o legătură.
Astfel, publicația buletin.de dezvăluia, în decembrie 2019, că Primăria Sectorului 1 a vrut să cumpere de la Bedamiro Holding Parcări Construct SA 25 de imobile pentru a le transforma în locuințe sociale.
Terenul pe care a construit Bedamiro Holding Parcări Construct SA fusese cumpărat de la Rotary Construcții SRL, firmă aflată în insolvență, unde Rotaru este asociat.
Bedamino Holding Parcări Construct SA și Mihai Leonard Rotaru sunt acționariil firmei Raniva Construct, firmă administrată în prezent de Andrei Oprea Bogdan și avândul ca auditor pe Ionel Stoian Spirea.
Tot Rotaru este reprezentantul legal al firmei Marjaleena Corporation, un offshore din Seychelles, nordul insulei Madagascar.
Tot presa centrală notează faptul că, cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile locale din 27 septembrie 2020, Primăria Generală condusă de Gabriela Firea a atribuit mai multe contracte pentru anveloparea unor blocuri din Sectorul 6.
Printre firmele câștigătoare s-a numărat Rotary Construcții SRL București, societate care, în iunie 2020, intrase deja voluntar în stare de insolvență.
Rotary Construcții a primit patru loturi, în valoare totală de 29,08 milioane lei, fără TVA.
La opt zile după ce fusese declarat câștigător pentru cele patru loturi, patronul firmei Rotary Construcții SRL, Mihai Leonard Rotaru, a împrumutat PSD cu 445.000 de lei, informația fiind publicată de formațiunea politică în Monitorul Oficial, în aprilie 2021, notează www.G4media.ro.
Cu aproximativ o lună și jumătate înainte de alegerile locale, flux24.ro publicase un articol în care se scria despre faptul că Mihai Leonard Rotaru fusese fotografiat la o terasă din Mamaia alături de primarul PSD în funcție al Sectorului 5 de la acea vreme, Daniel Florea, aceasta după ce Rotary Construcții semnase un contract pentru anveloparea mai multor blocuri din acest sector.
Contracte au fost reziliate pe 12 martie 2021, în mandatul noului primar general, Nicușor Dan.
De asemenea, tot presa central a scris despre faptul că în 2007, Ministerul Apărării Naționale intra într-un parteneriat public-privat cu una dintre cele mai vechi firme de construcții din România postcomunistă,
Rotary Construcții a lui Mihai Leonard Rotaru, precum și cu Isorast Technology a lui Dima Dumitrache, pentru construirea unui ansamblu rezidențial de aproape 2.000 de locuințe situat pe strada Antiaeriană din București, destinat cadrelor militare și finanțat de BCR.
Special pentru acest proiect, cei doi au înființat societatea Isorast Technology – Rotary SRL, pe care o controlau în proporții egale, prin firmele menționate mai sus, fiind totodată și administratori, scrie www.profit.ro.
În 2016, după 9 ani de la demararea proiectului banca le cerea lui Rotaru și Dumitrache să plătească din buzunarul propriu datoriile Isorast Technology – Rotary SRL, în insolvență din 2013, iar Direcția Antifraudă a ANAF se afla de peste un an în control la dezvoltatorul complexului rezidențial Antiaeriană, proiect nefinalizat până în prezent.
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a licitației.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii