Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! Începe procesul

ro

06 Jun, 2024 17:00 680 Marime text
  • În proces, este vorba despre terasa Le Bistro, care funcționează în zona Delfinariului, administrată de City Club Cafe SRL.
Dosarul în care Complexul Muzeal de Științe ale Naturii l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța pentru anularea certificatului de urbanism emis în 2012 pentru terasa din zona Delfinariu începe la Tribunalul Constanța.
 
Mâine, 7 iunie 2024, judecătorii vor deschide dosarul cu indicativul 4921/118/2023, cazul aflându-se în atenția Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Amintim, în acest dosar, inițial, Tribunalul hotărâse anularea cererii de chemare în judecată formulată de reprezentanții CMSN, ulterior instanța revenind asupra acestei decizii.
 
În cauză, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii „a solicitat în contradictoriu cu pârâtul Primarul Municipiului Constanţa anularea Deciziei nr. #####/29.03.2023 – răspuns la plângerea prealabilă, a certificatului de urbanism nr. 2228/22.08.2012, precum şi a autorizaţiei de construire nr. 33/11.01.2013 şi a Dispoziţiei nr. 2796/13.12.2013 privind îndreptarea unei erori materiale“.
 
Certificatul de urbanism nr. 2228/22.08.2012 vizează „Reconfigurare şi modernizare imobil parter cu funcţiunea de alimentaţie publică. Amenajare terasă descoperită cu loc de joacă pentru copii. Investiţie realizată de SC City Club Cafe SRL conform contract de asociere în participaţie nr. 361/20.03.2012“.
 
Este vorba despre terasa (Le Bistro) care funcționează în zona Delfinariului, administrată de City Club Cafe SRL.
 
Contractul de asociere în participație a fost semnat în perioada în care director al CMSN Constanța era Adrian Mânăstireanu.
 
Demersul în instanță a venit în urma controlului Curții de Conturi, fiind stabilit termen până la data de 30 iunie 2024 pentru aducerea la îndeplinire a recomandării.
 
Decizia pe care o va lua în cauză Tribunalul Constanța va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel.
 
Despre City Club Cafe SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 6 iunie 2024, City Club Cafe SRL a fost înființată în anul 1998, are sediul social în Constanța, pe strada Căiuți, nr. 4A și se ocupă de baruri și alte activități de servire a băuturilor.
 
Firma are mai multe puncte de lucru în Constanța.
 
Asociați sunt Murat Kanmaz și Mihaela Kanmaz, primul fiind și administratorul societății, iar numele său regăsindu-se și în Mersin Turism SRL.
 
Numele Mihaelei Kanmaz se regăsește, la rândul său, în Mersin Turism SRL (administrator), în One Premium Serv SRL, dar și în Kanmaz Mihaela Întreprindere Individuală.
 
În 2023, City Club Cafe SRL a declarat trei angajați, pierderi peste 220.000 de lei și cifra de afaceri peste 55.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Licitații publice
O nouă licitație pentru restul de lucrări de extindere a Delfinariului din Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii