Complicitate la luare de mită și șantaj Niculina Milea, coordonatoarea Centrului Local APIA Tulcea, condamnată
Complicitate la luare de mită și șantaj: Niculina Milea, coordonatoarea Centrului Local APIA Tulcea, condamnată
17 Jul, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3527
Marime text
- Dosarul Niculinei Milea, fosta coordonatoare a Centrului Local Tulcea din cadrul APIA, este disjuns din cazul Irinei Manole, fosta șefă a Serviciului active fizice și plăți directe din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea.
Judecătorii din Tulcea au decis condamnarea inculpatei la pedeapsa de doi ani închisoare pentru infracțiunea de complicitate la luare de mită și la alți doi ani de închisoare pentru infracțiunea de șantaj.
Instanța i-a aplicat inculpatei pedeapsa cea mai grea, de doi ani de inchisoare, la care se va adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsa de doi ani închisoare, respectiv de opt luni, urmând ca în final inculpatei să îi fie aplicată o pedeapsa rezultantă de doi ani şi opt luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de patru ani.
Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
Dosarul Niculinei Milea, fosta coordonatoare a Centrului Local Tulcea din cadrul APIA, este disjuns din cazul Irinei Manole, fosta șefă a Serviciului active fizice și plăți directe din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea.
Recent, Irina Manole a fost trimisă în judecată de DNA Constanța și este acuzată de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În perioada martie - aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins și primit suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Tulcea.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Un fost vameș din Constanța vrea despăgubiri de 50.000 de euro din cauza condițiilor din penitenciar
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii