Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 28 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunele Bărăganu și Mereni, proces la Tribunalul Constanța pentru 150 de hectare de teren. Primarul comunei Bărăganu – „Luptăm pentru patrimoniul nostru!”

ro

28 Aug, 2024 10:49 284 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursa: ZIUA de Constanța

Pe 27 august 2024, la Tribunalul Constanța, a fost înregistrat dosarul 5665/118/2024 ce are ca obiect „acțiune în constatare obligația de a face/ HCL nr 6/30.01.2020”.
 
Părțile din dosar sunt Unitatea Administrativ Teritorială comuna Bărăganu prin primar – reclamant, respectiv Unitatea Administrativ Teritorială comuna Mereni și Consiliul Local Mereni – lichidatori.


 
Contactată telefonic de cotidianul ZIUA de Constanța, Magdalena Neague, primarul comunei Bărăganu, județul Constanța, a oferit mai multe detalii despre această speță:
 
„Este un litigiu din anul 2014 pe două suprafețe de teren de 150 de hectare. Noi le-am intabulat la OCPI. În timpul procesului, comuna Mereni ne-a dat în judecată și le-au intabulat la ei. La sfârșitul procesului nu s-a clarificat nimic. Acum, noi încercăm să ne recuperăm suprafețele. Când ne-am despărțit de Mereni, ele aparțineau Bărăganului, conform legii de înființare. Luptăm pentru patrimoniul nostru!”, a declarat Magdalena Neague.
 
Tribunalul Constanța nu a fixat încă termen în acest proces.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Primăria Comunei Bărăganu județul Constanța înființează un centru de colectare deșeuri prin aport voluntar (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii