Condamnare atipică la Constanța! Unui cetățean străin i s-a interzis dreptul de a se afla pe teritoriul României timp de cinci ani
Condamnare atipică la Constanța! Unui cetățean străin i s-a interzis dreptul de a se afla pe teritoriul României
10 May, 2023 13:44
ZIUA de Constanta
1448
Marime text
- Inculpatul este suspectat că, aproape de jumătatea anului trecut, a transportat cu un pescador fără pavilion, din Turcia, un număr de 53 de cetăţeni străini, bărbați și femei, adulți și minori, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, fapta fiind săvârşită prin mijloace care au pus în pericol viaţa, integritatea ori sănătatea migranţilor.
- Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Tribunalul Constanța a decis azi condamnarea în primă instanță a unui cetățean turc (Y.Z.) suspectat de trafic de migranți, trecerea frauduloasă a frontierei de stat și conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de apel Constanţa.
Inculpatul este suspectat că, aproape de jumătatea anului trecut, a transportat cu un pescador fără pavilion, din Turcia, un număr de 53 de cetăţeni străini, bărbați și femei, adulți și minori, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, fapta fiind săvârşită prin mijloace care au pus în pericol viaţa, integritatea ori sănătatea migranţilor.
Azi, judecătorii de la Tribunalul Constanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa principală rezultantă de 3 ani şi 6 luni închisoare.
Instanța a luat față de inculpat pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a se afla pe teritoriul României, pe o perioadă de 5 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale rezultante.
Decizia de azi nu este definitivă!
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Foto cu rol listrativ.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
VIDEO
80 de persoane, salvate de la o moarte sigură! Condamnări definitive la Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii