Condamnare definitivă într-un dosar al DNA Constanța. Doi ani de închisoare cu suspendare pentru un fermier din Tulcea
Condamnare definitivă într-un dosar al DNA Constanța. Doi ani de închisoare cu suspendare pentru un fermier
12 May, 2021 16:13
ZIUA de Constanta
2412
Marime text
Ion Gavrilă, un fermier din Tulcea, trimis în judecată de procurorii DNA Constanța, a fost condamnat definitiv azi, 12 mai 2021, la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
Instanța a admis acțiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și au decis obligarea inculpatului la plata sumei de 467.428,56 lei către partea civilă, cu titlu de daune materiale, la care se adaugă dobânzile și penalitățile calculate conform Codului de Procedură Fiscală, de la data efectuării fiecărei plăți și până la achitarea efectivă a debitului.
Gavrilă a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei (...), două acte materiale corespunzător campaniilor din anii 2013 și 2014.
Procurorii DNA au reținut în actul de sesizare a instanței că inculpatul, în campania agricolă 2013, a formulat către APIA cerere unică de plată pe suprafață, anexând o Declarație a membrilor Asociației Crescătorilor de Animale „ Parcheș” ce era falsă în ceea ce privește semnăturile a doi membri.
Urmare depunerii în anul 2013 a înscrisului mai sus precizat la APIA a fost obținută suma de 164.665,23 lei.
Se mai reține în actul de sesizare a instanței că și în anul 2014 inculpatul a procedat de maniera de mai sus, anexând cererii unice de plată adresată APIA un înscris ce era fals în privința semnăturii unuia dintre membrii aceleași Asociații.
Ca urmare, APIA a plătit pentru anul 2014 suma de 302.763,33 lei.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii