Condamnare într-un dosar al DNA Constanța pe fonduri europene!
Condamnare într-un dosar al DNA Constanța pe fonduri europene!
24 May, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
3439
Marime text
- Tribunalul Constanța a decis condamnarea lui Iulian Pană, pentru savârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
Marți, 23 mai 2023, judecătorii de la Tribunalul Constanța au soluționat în primă instanță un dosar instrumentat de procurorii DNA Constanța!
În cauză, Iulian Pană, trimis în judecată pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, a fost condamnat la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.
Instanța a mai dispus ca pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii în cadrul Primariei/Consiliul Local Hârsova sau în cadrul Primaria/Consiliul Local Horia, afara de cazul în care, din cauza starii de sanatate, inculpatul nu poate presta aceasta munca, pe o perioada de 100 de zile lucratoare.
„Numarul zilnic de ore urmeaza a se stabili conform legii de executare a pedepselor. În baza art. 404 alin. 3 Cod procedura penala atrage atentia inculpatului asupra consecintelor nerespectarii masurilor de supraveghere si obligatiilor impuse si ale savârsirii de noi infractiuni în cursul termenului de supraveghere“, se mai arată în decizia magistraților.
Tribunalul a hotărât obligarea inculpatul în solidar cu partea responsabila civilmente Asociația „Udrica” Ciobanu, la plata unei sumei de bani, reprezentând sprijinul financiar aferent campaniilor, suma la care se adauga dobânzile legale, către partea civilă Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agriculturii.
Totodată, magistrații au menținut măsura asiguratorie a sechestrului judiciar dispusa prin ordonanța din data de 01.09.2020, prin indisponibilizare, pâna la concurența sumei de 462.558,93 de lei.
Decizia tribunalului Constanța nu este una definitivă!
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Foto cu rol ilustrativ!
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Cine controlează Zoom Beach Constanța, organizatoarea ultimului concert de pe stadionul „Gheorghe Hagi“. Afaceri și procese cu Primăria Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii