Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat după ce a încercat să iasă din Portul Constanța în baza unui document fals!

ro

21 May, 2022 00:00 2642 Marime text
 
  • Inculpatul ar fi încercat să inducă în eroare un agent de securitate prin prezentarea bonului de acces seria APMCT nr. (...), căruia i-a modificat anterior ora de emitere cu scopul de a-i prelungi valabilitatea.
 
Trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru că ar fi încercat să iasă din Portul Constanța cu ajutorul unui bonului de acces modificat, un cetățean din Constanța a fost condamnat în primă instanță.
 
Judecătoria Constanța a stabilit în primă instanță în sarcina inculpatului pedeapsa de 4 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale și alte 3 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de uz de fals.
 
Instanța a dispus încetarea procesului penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la înșelăciune.
 
Magistrații au contopit pedepsele stabilite şi i-au aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 4 luni închisoare la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, rezultând în final pedeapsa de 5 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei rezultante pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Prin decizia de condamnare, Judecătoria Constanța a dispus desfiinţarea bonului de acces seria în Portul Constanța.
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În actul de sesizare a instanței se arată că, la data de 20 iunie 2021, în jurul orei 08.45, cu ocazia ieșirii prin Portul Constanța cu autoturismul marca Ford, prin poarta de acces nr. 6, inculpatul Sorin C. ar fi încercat să inducă în eroare un agent de securitate prin prezentarea bonului de acces seria APMCT nr. (...), căruia i-a modificat anterior ora de emitere cu scopul de a-i prelungi valabilitatea.
 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

 
Un fost viceprimar din județul Constanța, condamnat definitiv! Procurorii Anticorupțiue, nemulțumiți. Când se va lua decizia finală
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii