Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:17 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat pentru mită! Procurorul Nicolae Ceort, eliberat condiționat la Constanța

ro

14 Mar, 2022 14:18 4068 Marime text

 
Azi, Tribunalul Constanța a dispus eliberarea condiționată a lui Cătălin Nicolae Ceort, fost procuror al cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, condamnat în octombrie 2019 la patru ani de închisoare, pentru luare de mită!
 
Decizia de azi a tribunalului este definitivă și a fost luată, potrivit datelor noastre, de magistrații Mihaela Vlăşceanu și Iustin Leonard Bourceanu.  

Magistrații au admis propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, dispunând liberarea condiţionată a fostului magistrat.
 
În aprilie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Cătălin Nicolae Ceort, la data faptei procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Urmărire Penală și Criminalistică, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
 
Tot în acest dosar a mai fost deferit justiției, sub control judiciar, și Victor Ignat, avocat suspendat în cadrul Baroului București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Ceort Cătălin Nicolae, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Ignat Victor, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului.

 
La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.
 
Prin decizia penală nr. 209 din 07.10.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatului Cătălin Nicolae Ceort la o pedeapsă de 4 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Victor Ignat a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii