Consiliul Local Constanța, dat în judecată de lichidatorul judiciar al RADET! Iată ce se cere
Consiliul Local Constanța, dat în judecată de lichidatorul judiciar al RADET! Iată ce se cere
29 Oct, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
1971
Marime text
- Eurosmart SPRL, în calitate de lichidator judiciar al RADET Constanța cere obligarea UAT Constanța și CLM Constanța la plata pentru întreg anul 2019 a „pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat de către RADET Constanța, în cuantum de 5.837.365,37 lei“.
- RADET Constanța se află în faliment. Noul termen în cauză pentru data de 5 octombrie 2022.
- Electrocentrale Constanta SA are calitatea de creditor majoritar.
Consiliul Local al Municipiului Constanța este chemat în instanță de Eurosmart SPRL, cu sediul în București, în calitate de lichidator judiciar al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) Constanța (în faliment)!
Dosarul, cu numărul unic 1751/118/2022, se află Secției a II-a Civilă de la Tribunalului Constanța, cu părți: Consiliul Local al Municipiului Constanța și Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Constanța – pârâți și RADET Constanța prin Eurosmart SPRL – reclamant.
Noul termen în cauză a fost stabilit pentru data de 23 noiembrie 2022.
Conform datelor oficiale, prin intermediul cererii de chemare în judecată, Eurosmart SPRL, în calitate de lichidator judiciar al RADET Constanța, a solicitat magistraților ca, prin hotărârea pe care o va pronunța, să dispună:
1. În principal, în temeiul dispozițiilor art. 5² din OG 36/2006, obligarea pârâților la demararea și executarea procedurilor legale și realizarea tuturor demersurilor legale în vederea acoperirii din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale a următoarelor sume:
a) Pentru întreg anul 2019 a pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat de către RADET Constanța, în cuantum de 5.837.365,37 lei.
b) Pentru întreg anul 2020 a pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat de către RADET Constanța, atât pierderea aferentă rețelei de distribuție, cât și pierderea aferentă rețelei de transport la valoarea care se va determina prin expertiza judiciară care se va dispune în prezentul dosar.
c) Pentru primele 8 luni ale anului 2021, până la data încetării activității RADET Constanța (01.09.2021) a pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat de către RADET Constanța, atât pierderea aferentă rețelei de distribuție, cât și pierderea aferentă rețelei de transport la valoarea care se va determina prin expertiza judiciară care se va dispune în prezentul dosar și obligarea pârâților la plata acestor sume.
2. În subsidiar, în măsura respingerii primului petit, s-a solicitat în temeiul dispozițiilor art. 3 alin.4 din OG 36/2006, determinarea prin expertiză judiciară și obligarea pârâților la acoperirea:
a) diferenţei dintre costul unitar înregistrat de RADET Constanța cu prestarea serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat pentru populație – SACET Constanța (producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice) şi preţul local al energiei termice practicat de către RADET Constanța pentru energia termică destinată consumului populaţiei –preț aprobat de Consiliul Local a Municipiului Constanța, calculată pentru tot anul 2019
b) diferenţei dintre costul unitar înregistrat de RADET Constanța cu prestarea serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat pentru populație – SACET Constanța (producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice) şi preţul local al energiei termice practicat de către RADET Constanța pentru energia termică destinată consumului populaţiei –preț aprobat de Consiliul Local a Municipiului Constanța, calculată pentru tot anul 2020.
c) diferenţei dintre costul unitar înregistrat de RADET Constanța cu prestarea serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat pentru populație – SACET Constanța (producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice) şi preţul local al energiei termice practicat de către RADET Constanța pentru energia termică destinată consumului populaţiei –preț aprobat de Consiliul Local a Municipiului Constanța, calculată pentru perioada ianuarie - august 2021 și obligarea pârâților la plata acestor sume.
Noul termen în cauză a fost stabilit pentru data de 23 noiembrie 2022.
Dosarul privind falimentul companiei RADET se află pe rolul Tribunalului Constanța. Noul termen în cauză pentru data de 5 octombrie 2022.
Prin Hotărârea intermediară nr. 991/2021, din 23.09.2021, Tribunalul a dispus începerea procedurii falimentului împotriva debitoarei RADET Constanţa. Totodată, instanța a desemnat lichidator provizoriu pe Eurosmart SPRL.
Electrocentrale Constanta SA are calitatea de creditor majoritar în procedura insolvenței/falimentului RADET.
Sursa documentare: Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 16939/19.10.2022 și portal instanțe de judecată.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
RADET Constanța, în faliment!
Se cere tragerea la răspundere a fostelor organe de conducere! Anunțul tribunalului
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii