Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Superior al Magistraturii, reacție „fulger“ după declarația lui George Becali!

ro

30 May, 2024 12:53 1092 Marime text


Consiliul Superior al Magistraturii a emis un comunicat de presă referitor la poziția Secției pentru judecători în raport cu afirmațiile lui George Becali la adresa unui judecător!
 
Iată comunicatul CSM:
 

„În cursul zilei de 29 mai 2024, au fost redate video în cadrul unui interviu, prin intermediul publicației ProSport, mai multe alegații formulate de o persoană publică, George Becali, referitoare la un magistrat care a pronunțat o soluție în raport de care domnia sa manifestă interes.
 
Secția pentru judecători subliniază că afirmațiile formulate, referitoare la o posibilă legătură între soluția pronunțată și pretinsa etnie a doamnei judecător, la aspectul fizic al magistratului, la faptul că persoana publică respectivă s-a interesat și a aflat că judecătoarea ar fi formulat remarci reprobabile la adresa unor avocate, precum și că soluția a fost pronunțată în alt cadru decât cel legal pentru toți cetățenii, respectiv ”în sufragerie”, depășesc orice limită admisibilă a discursului public critic într-o societate democratică față de o soluție pronunțată într-un dosar și au potențialul de a încălca independența magistratului.
 
Totodată, Secția pentru judecători reamintește că hotărârile judecătorești sunt supuse controlului judiciar în condițiile legii, critici putând fi aduse prin intermediul căilor de atac.
 
De asemenea, legislația prevede cadrul în care pot fi sesizate eventuale conduite contrare standardului profesional impus judecătorilor și face apel la conștientizarea efectului produs de limbajul public folosit la adresa corpului magistraților asupra imaginii și încrederii cetățenilor în justiție“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
 
Familia Becali continuă demersurile pentru construirea unui parc eolian în județul Cosntanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii