Constanța. 11 ani de închisoare pentru un bărbat care și-a ucis soția
Constanța. 11 ani de închisoare pentru un bărbat care și-a ucis soția
11 Jul, 2023 11:22
ZIUA de Constanta
1488
Marime text
- Cel în cauză este suspectat că, în luna ianuarie 2023, pe fondul consumului de alcool și a unei stări conflictuale preexistente, a lovit-o cu pumnii în zona capului şi a feţei pe soţia sa, provocându-i leziuni traumatice în urma cărora victima a decedat.
- Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, un bărbat a fost condamnat la 11 ani de închisoare.
Decizia a fost luată de Tribunalul Constanţa și contestată la Curtea de Apel Constanța.
Cel în cauză este suspectat că, în luna ianuarie 2023, pe fondul consumului de alcool și a unei stări conflictuale preexistente, a lovit-o cu pumnii în zona capului şi a feţei pe soţia sa, provocându-i leziuni traumatice în urma cărora victima a decedat.
Bărbatul a fost condamnat la zece ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de loviri cauzatoare de moarte și la pedeapsa de 3 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de încălcarea unui ordin de protecţie provizoriu.
Instanța a contopit pedepsele stabilite prin prezenta şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedepsă, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 11 ani închisoare.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
S-a crezut la nudiști
Trimis în judecată după ce şi-a expus bărbăția pe plajă, la Vama Veche
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii