Constanța 1250 de euro, mită pentru urgentarea unui examen de permis. Suspectul, trimis în judecată
Constanța: 1250 de euro, mită pentru urgentarea unui examen de permis. Suspectul, trimis în judecatăConform anchetatorilor, suspectul ar fi primit 1250 de euro de la denunțător pentru a interveni pe lângă un funcționar din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Constanța.
În comunicatul transmis de Biroul de Presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța se arată că, prin rechizitoriul din data de 21 decembrie 2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, prevăzută de art.291 C.pen.
„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în cursul lunii mai a anului curent, inculpatul S.Ș. a pretins și primit de la denunțător suma totală de 1.250 de euro, în două tranșe (de câte 250 de euro remisă prin intermediul unei alte persoane, respectiv 1.000 de euro remisă în mod direct de denunțător), în baza promisiunii că va interveni pe lângă un funcționar din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Constanța, pe lângă care a lăsat de înțeles că ar avea influență, funcționar însărcinat cu programarea candidaților pentru examinarea la proba teoretică și practică, necesare obținerii permisului de conducere, în scopul de a-l determina pe acesta să îl programeze pe denunțător, în vederea susținerii celor două probe, mai repede decât ar fi fost programat în mod normal“ - se precizează în comunicatul citat.
Dosarul de urmărire penală a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.
PRECIZĂRI:„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil“ - au mai precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp