Constanța. Militari filați și testați cu detectorul de minciuni după o bătaie în gară! Tribunalul a încetat procesul penal
Constanța. Militari filați și testați cu detectorul de minciuni după o bătaie în gară! Tribunalul a încetat
16 Dec, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
1971
Marime text
- În cauză au fost emise și puse în executare mandate de supraveghere tehnică prentru intercerptarea şi înregistrarea convrobirilor telefonice purtate între cei trei inculpaţi.
- Atât victima, cât și cei trei inculpați au fost testați cu detectorul de minciuni, în cauză fiind întocmite și depuse la dosar rapoarte de constatare criminalistică privind detecţia comportamentului simulat.
- Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat în dosarul în care un militar din Constanța, un salariat civil - Baza NATO Polonia și un civil sunt acuzați că ar fi bătut, în iunie 2016, un bărbat în zona Gării CFR din municipiul Constanța.
După un proces început la jumătatea anului trecut, instanța a încetat procesul penal pornit împotriva inculpaţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă.
Decizia a fost luată în baza art.16 alin.1 lit.f teza a doua C.p.p - a intervenit amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoană juridică.
Totuși, magistrații au admis acţiunea civilă formulată de către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean Constanţa și i-au obligat pe inculpaţi, în solidar, către spital la plata sumei de 2.511,23 lei, cu titlu de despăgubiri civile.
De asemenea, tribunalul a admis, în parte, acţiunea civilă formulate de partea civilă și a decis obliharea inculpaților, în solidar, către partea civilă la plata sumei de 3.000 lei, reprezentând despăgubiri civile - daune morale.
Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă.
În fapt, s-a reţinut că, fruntaşul (C.O.) împreună cu cei doi civili (R.V. și S.S.), în timp ce se aflau în serviciu, în zona Gării C.F.R. Constanţa, au agresat fizic un bărbat.
Conform anchetatorilor, victima ar fi fost lovită cu pumnii în zona feţei, cauzându-i acestuia vătămări corporale pentru a căror vindecare au fost necesare aproape 20 zile de îngrijiri medicale.
În cauză au fost emise și puse în executare mandate de supraveghere tehnică prentru intercerptarea şi înregistrarea convrobirilor telefonice purtate între cei trei inculpaţi
Atât victima, cât și cei trei inculpați au fost testați cu detectorul de minciuni, în cauză fiind întocmite și depuse la dosar rapoarte de constatare criminalistică privind detecţia comportamentului simulat.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Percheziții! Procurorii acuză – un fals medic „opera“ la Constanța! Judecata amânată
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii