Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Minorii acuzați că ar fi agresat sexual o copilă în curtea unui liceu, internați într-un centru educativ

ro

26 Mar, 2024 12:13 978 Marime text



Curtea de Apel Constanța a anunțat marți, 26 martie 2024, pedepsele definitive în cazul minorei de 15 ani ce ar fi fost agresată sexual de trei minori în curtea unui liceu din oraș!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Constanța a aplicat inculpaţilor măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală prev. de art.219 alin.1, alin.2 lit.c şi f şi alin 21 C.pen. cu aplicarea dispoziţiilor art.113 alin.3 C.pen.
 
Totodată, instanța de apel a înlătură din cuprinsul sentinței penale apelate dispozițiile privind aplicarea față de inculpaţi a măsurii educative a asistării zilnice pe o durată de 6 luni și cele privind aplicarea art.120 – art.123 Cod penal.   
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Amintim că, potrivit anchetatorilor, în octombrie 2021, în timp ce persoana vătămată se afla în curtea unui liceu tehnologic, prin constrângere fizică, inculpații au dus persoana vătămată într-un loc retras, unde au atins-o pe aceasta în zona sânilor, a fundului și a organelor genitale.
 
De precizat că în cauză, prin ordonanţa organelor de cercetare penală, cei trei copii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar prin ordonanța procurorului de caz s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de cei trei inculpați.
 

Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă din cursul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Ai maxim 29 de ani, îți place sportul și vrei să lucrezi la SRI? Poți fi luptător antiterorist
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii