Constanța Percheziţii la samsarii de maşini second-hand de pe Variantă
Constanța: Percheziţii la samsarii de maşini second-hand de pe Variantă
15 Dec, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
1786
Marime text
- Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 6 milioane de euro.
- Vor fi puse în aplicare 66 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.
- În Constanța, cele mai multe parcuri auto cu mașini second-hand sunt pe bulevardul Aurel Vlaicu.
Procurorii au intrat în piața autoturismelor second-hand! Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au pus ieri în aplicare 60 de mandate de percheziție domiciliară.
Activitățile s-au desfășurat atât în municipiul București, cât și în județele Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Ialomița, Olt, Vâlcea, Vrancea și în Constanța (bulevardul Aurel Vlaicu).
Potrivit anchetatorilor, cei din dosar sunt bănuiți de spălare a banilor, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals în formă continuată.
Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2019 – martie 2020, persoanele bănuite ar fi comercializat, pe piaţa internă, aproximativ 3.000 de autoturisme second-hand, achiziţionate din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor societăți comerciale, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate, în mod corect, în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora.
Vehiculele second - hand achiziţionate de la furnizorii intracomunitari ar fi fost aduse în ţară și comercializate, prin intermediul unor site-uri specializate, către diverse persoane interesate, cu eludarea obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, iar sumele obţinute, în mod ilicit, ar fi fost integrate într-un circuit financiar aparent legal.
În perioada 2019 – 2020, ar fi fost întocmite mai multe contracte de creditare sau cesiune, fictive, prezentate unor instituții și operatori economici, în scopul ascunderii originii evazioniste a fondurilor și pentru inducerea în eroare a organelor de urmărire penală și fiscale.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Român arestat cu ajutorul FBI. Suspectul a sustras date din rețelele informatice ale unor mari companii
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii