Constanța! Polițist condamnat pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele pe Autostrada Soarelui
Constanța!: Polițist condamnat pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele pe Autostrada- Tribunalul Constanța a stabilit luni, 4 septembrie 2023, pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare în sarcina inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (4 acte materiale comise la 09.01.2022, 16.01.2022, 20.01.2022 şi 17.02.2022).
- Instanța a amânat aplicarea pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
Prima pedeapsă în cazul unui polițist din cadrul Brigăzii Autostrăzi acuzat că ar fi dezvăluit unde sunt radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!
Tribunalul Constanța a stabilit luni, 4 septembrie 2023, pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare în sarcina inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (4 acte materiale comise la 09.01.2022, 16.01.2022, 20.01.2022 şi 17.02.2022).
Instanța a amânat aplicarea pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul este obligat să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa.
Tribunalul a atras atenţia inculpatului asupra necesităţii unei bune conduite viitoare şi asupra dispoziţiilor art. 88 C. pen. privind revocarea amânării aplicării pedepsei dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere.
Decizia de azi nu este una definitivă!
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Foto cu rol ilustrativ.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Ai minim opt clase? DNA angajează
Denunțător într-un dosar DIICOT Constanța, amenințat pe Facebook și Instagram! Condamnare
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp