Constanța Studentul acuzat că și-a incendiat profesorul rămâne în arest preventiv
Constanța: Studentul acuzat că și-a incendiat profesorul rămâne în arest preventivMagistrații au amânat pronunțarea pentru 3 octombrie, când au decis să îl mențină în arest preventiv până cel puțin la 1 noiembrie 2024.
Ce fapte revin în sarcina inculpatuluiSolutia pe scurt: Constata legalitatea si temeinicia luarii masurii arestarii preventive, faţă de inculpatul ONISCU ANDREI. În baza art.207 alin.4 C.pr. penală mentine masura arestarii preventive, fata de inculpatul O.A., pe o durata de 30 de zile, măsura ce urmează a fi verificată până la data de 01.11.2024, inclusiv. Respinge cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu/control judiciar, solicitată de inculpatul O.A., prin apărător. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat si procuror. Pronunţată în camera de consiliu, potrivit art.203 alin.5 C.pr.penală azi, 03.10.2024
Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de 27 iunie 2024, în jurul orei 11:00, inculpatul, nemulțumit că a fost nepromovat la un examen susținut în ziua respectivă, la facultate, după terminarea perioadei de examen, s-ar fi deplasat la un magazin din apropierea sediului facultății, de unde ar fi cumpărat un recipient de jumătate de litru de spirt medicinal cu care ar fi intrat înapoi în facultate, s-ar fi deplasat în sala de examen, unde l-ar fi găsit pe profesorul examinator singur, și l-ar fi stropit cu lichidul inflamabil, pe care l-ar fi aprins apoi cu o brichetă. Ulterior, inculpatul ar fi blocat ușa, ținându-l pe profesor în interior, după care ar fi fugit de la fața locului. Acesta a fost găsit peste câteva ore, iar cu ocazia audierii a recunoscut săvârșirea faptei, invocând faptul că, fiind supărat pe profesorul examinator, ar fi încercat să se răzbune pe acesta, pentru nota 4 primită și ar fi vrut doar să-l sperie.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Tribunalul menține arestul preventiv, studentul acuzat că și-a incendiat profesorul vrea în libertate! Curtea de Apel Constanța are cuvântul
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp