Corneliu Dică, de la Eolica Dobrogea, acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare. Judecătorii au încetat procesul penal (DOCUMENT)
Corneliu Dică, de la Eolica Dobrogea, acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare. Judecătorii au încetat- Judecătoria Constanța a încetat procesul penal față de Corneliu Dică, cu privire la infracțiunea de inducerea în eroare a organelor judiciare (fapta din 18.06.2014) (...) întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
- Instanța a admis în parte acțiunea civilă și l-a obligat pe Corneliu Dică la plata către partea civilă Kapp Cristoph Beat „la plata sumei de 2.000 de euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăți, cu titlu de compensație pentru prejudiciul moral suferit“, conform minutei.
- Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Prima decizie la Judecătoria Constanța în dosarul penal în care cunoscutul afacerist Corneliu Dică, de la Eolica Dobrogea, specializată în producţia de energie electrică, a fost trimis în judecată, în iulie 2021, pentru inducerea în eroare a organelor judiciare!
Conform portalului instanțelor de judecată, prin Hotarârea nr. 999/2023, din 07 august 2023, Judecătoria Constanța a încetat procesul penal față de Corneliu Dică, cu privire la infracțiunea de inducerea în eroare a organelor judiciare (fapta din 18.06.2014) (...) întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
Mai departe, instanța a admis în parte acțiunea civilă și l-a obligat pe Corneliu Dică la plata către partea civilă din acest dosar, respectiv Kapp Cristoph Beat „la plata sumei de 2.000 de euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăți, cu titlu de compensație pentru prejudiciul moral suferit“, conform minutei.
Oficial!
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 și 6 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f) C.pr.pen. cu ref. la Deciziile CCR nr. 297/26.04. 2018 și nr. 358/26.05.2022 și cu ref. la decizia HP nr. 67/2022, încetează procesul penal față de inculpatul DC, cu privire la infracțiunea de inducerea în eroare a organelor judiciare (fapta din 18.06.2014), prev. de art. 268 alin. 1 C.pen. cu ref. la art. 5 C.pen., întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale. În baza art. 397 alin. 1 C.pr.pen. rap. la art. 19 și art. 25 alin. 1 C.pr.pen., cu aplic. art. 1349, art. 1357 și urm. C.civ., admite în parte acțiunea civilă și obligă inculpatul DC la plata către partea civilă KCB la plata sumei de 2.000 de euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăși, cu titlu de compensație pentru prejudiciul moral suferit. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. În baza art. 276 alin. 6 C.pr.pen., respinge ca neîntemeiată cererea părții civile privind plata cheltuielilor judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanța. Pronunțată prin punerea solușiei la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței astăzi, 07.08.2023.
Motivarea judecătorilor poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
În actul de sesizare s-a reținut, în esență, că „inculpatul (nr. Corneliu Dică) a formulat, la data de 18.06.2014, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța împotriva persoanei vătămate (nr. Kapp Cristoph Beat), cetățean elveţian, în care îl acuza pe acesta de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art.322 alin. (1) din C.P., uzul de fals, prev. de art. 323 alin.(1) din C.P. şi falsul în declaraţii, prev. de art. 326 din C.P. prin contrafacerea semnăturii numitului (...) pe documentul intitulat Letter Of Acknowledgement Of Joint And Several Liability din 11.02.2008, urmată de folosirea acelui înscris, de către același (nr. Kapp Cristoph Beat), în relațiile cu instituțiile publice implicate în litigiul civil ivit între părțile semnatare ale înscrisului precum și de declararea în mod fals cu privire la autenticitatea înscrisului în fața instanțelor judecătorești, cunoscând că aceste fapte sunt nereale (astfel cum rezultă din concluziile Raportului de expertiză criminalistică nr. 161/07.mai.2015, emis de Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice București, cu privire la autenticitatea și apartenența semnăturilor reclamate ca fiind contrafăcute)“, conform datelor oficiale.
Decizia Judecătoriei Constanța nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 20 august 2023,
Corneliu Dică apare în C-Tech SRL, în Uav Inginerie SRL și în Parc Eolian SRL, în Regen Power Tech SA, aflată în lichidare și în Cris Agro Star SLK, aflată în faliment.
În trecut, Corneliu Dică a figurat în Xplora Eu SRL, Enersol SRL, Eolica Dobrogea Six SRL, Eolica Dobrogea Nine SRL, Eolica Dobrogea Ten SRL, Eolica Dobrogea Eight SRL, Eolica Dobrogea Seven SRL, Rasova Energy SRL, Sea Marine Services SRL și în Aliment Conex SA, radiate.
C-Tech SRL se ocupă de cercetare- dezvoltare în alte științe naturale și inginerie, are sediul în Constanța, pe strada Făgetului, și îi are ca asociați pe Ceaușescu Andreea dar și pe Dică Corneliu,fiecare cu câte 50%.
Ca administrator apare Dică Corneliu.
Pentru anul 2022, C-Tech SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 352.159 de lei ți un profit net de 218.690 de lei.
Uav Inginerie SRL se ocupă tot de dezvoltare în alte științe naturale și inginerie, are sediul pe Aleea Capidava, din Constanța, și este controlată de Dică Corneliu, asociat și administrator.
Parc Eolian SRL (inactivă fiscal) are sediul social pe strada Farului, din Constanța, se ocupă de producția de energie electrică, iar ca asociați apar Eolica Dobrogea SRL, cu 60%, Deteșan Vasile, cu 30%, Perifan Mihai, cu 7% și Zaharia Claudius George, cu 3%.
Dică Corneliu apare ca administrator
Pentru anul 2022, firma a declarat o pierdere netă de 1.176 de lei.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Surse documentare: portal instanțe de judecată, Termene.ro și rejust.ro
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Procurorii DNA, „pe aripile vântului“ în Constanţa, Cogealac şi Eforie
Totul despre firmele din dosarul senatorului Gigi Chiru (documente)(galerie foto)
Decizii importante ale asociatului unic al societății Eolica Dobrogea Five SRL
Societatea Eolica Dobrogea Seven a fost dizolvată! Ce motiv a invocat Corneliu Dică
Decizia, publicată în Monitorul Oficial
Corneliu Dică a fost desemnat administrator special al Eolica Dobrogea SRL!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp