Crimă în Constanța! Cum a încercat autorul să-i păcălească pe procurori!
Crimă în Constanța! Cum a încercat autorul să-i păcălească pe procurori!
19 Sep, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
3457
Marime text
- În cursul investigaţiilor inculpatul a încercat să inducă în eroare organele de urmărire penală, invocând că victima s-ar fi lovit singură cu pumnii peste faţă sau că a căzut din pat ori cu gâtul pe spătarul unui scaun.
Intro
Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din oraș, acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma infracţiunii de omor.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța.
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în dimineaţa zilei 23 august 2022, în jurul orelor 04.00-0500, în locuinţa familiei din mun. Constanța, în cursul unui conflict conjugal, inculpatul a ucis-o pe soţia sa, M.S., în vârstă de 79 de ani, pe care a sugrumat-o şi a lovit-o în mod repetat cu pumnul în figură, astfel că i-a provocat leziuni grave craniene şi cervicale incompatibile cu viaţa.
În cursul investigaţiilor inculpatul a încercat să inducă în eroare organele de urmărire penală, invocând că victima s-ar fi lovit singură cu pumnii peste faţă sau că a căzut din pat ori cu gâtul pe spătarul unui scaun. După ce el însuşi a sunat la 112 şi a anunţat că soţia sa nu se simte bine, când personalul ambulanţei a constatat existenţa de numeroase leziuni de violenţă în zona extremităţii cefalice a victimei, inculpatul a oferit explicaţii incoerente şi puerile, încercând să fie exonerat de răspundere penală pentru prezumtiva faptă de violenţă în familie.
Ulterior, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Caz șocant la Constanța! Fetiță de doi ani, agrestă de propria mamă! Anunțul judecătorilor (VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii