Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța a amânat pronunțarea în dosarul Monicăi Macovei (VIDEO)

ro

25 Sep, 2024 12:50 483 Marime text
Monica Macovei la Palatul de Justiție - sursa: ZIUA de Constanța

La Curtea de Apel Constanța, de astăzi, 25.09.2024, ședința de judecată s-a încheiat în mai puțin de o oră, în dosarul în care fostul ministrul al Justiției Monica Macovei este cercetat pentru vătămarea corporală din culpă.
 
Magistrații instanței superioare au analizat contestația depusă de Macovei, după ce aceasta a contestat condamnarea de 6 luni cu suspendare, primită, în primă instanță, din partea Judecătoriei Mangalia, pe data de 12.04.2024, în dosarul care are ca obiect vătămarea corporală din culpă.
 
Potrivit surselor noastre, Curtea de Apel Constanța a amânat pronunțarea pentru data de 24 octombrie 2024.

Ilie Constantin, motociclistul rănit în accidentul de pe DN39, a fost prezent la ședința de judecată.

Acesta a afirmat că Monica Macovei încearcă să primească achitare în dosar.

Da, asta e! Nu știu cu ce o ajută sau ce speră să-i mai ajute. Nu știu, ăsta-i caracterul, ăsta-i omul, ce să-i faci?
 
Bărbatul a fost întrebat de jurnaliști dacă crede că aceasta vrea să scape de pedeapsă.
 
Păi, de ce a reziliat contractul cu primul avocat pe care l-a avut angajat?  Că nu i-a obținut achitarea. Exact așa s-a exprimat. (...) N-a avut timp până acum să ia cunoștință de dosar? Să se familiarizeze cu el, așa cum s-a exprimat avocatul? Dar astea sunt portițele, sunt legale, primul termen am înțeles că e legal să i-l acorde, asta e, ne conformăm, om vedea!
 
Întrebat dacă aceasta s-a uitat la el, în sala de judecată, bărbatul a răspuns: „E certată cu mine, e supărată pe mine, nu vrea să vorbească”.





După ce magistrații Curții de Apel Constanța vor lua o hotărâre în acest caz, va rămâne definitivă.


Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, „la 08.10.2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie“.
 
În motivarea deciziei, Judecătoria Mangalia arată, printre altele, că, prin conţinutul său concret şi prin atingerea gravă a valorilor sociale ocrotite de dispoziţiile art. 196 alin. 2 și 3 Cod penal, fapta săvârşită de inculpată prezintă gradul de pericol social ce caracterizează infracţiunea pentru care a fost cercetată în prezenta cauză“.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Monica Macovei a ajuns la Curtea de Apel Constanța! Bărbatul rănit - „Nu are niciun fel de regret”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii