Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 16 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța anunță primul termen în dosarul lui Meran Dorin, fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea

ro

06 Jun, 2024 14:30 639 Marime text
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 

Meran Dorin, fostul comisar-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, a fost condamnat în primă instanță, la Tulcea, la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, în formă continuată!
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, primul termen fiind stabilit pentru data de 12 septembrie 2024.
 
Oricare va fi deczia instanței de apel, aceasta va fi definitivă!
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 

„În perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică sau chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale, administrată de martor.
   
La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
   
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.


   
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.
   
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
LISTĂ
Procurori noi la DNA! Iată cine sunt noii „luptători“ de la Anticorupție

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii