Curtea de Apel Constanța, la bilanț! Dosare peste media pe țară, calificativul „foarte eficient“ la durata medie de soluționare și „satisfăcător“ la termenul de redactare (DOCUMENT)
Curtea de Apel Constanța, la bilanț! Dosare peste media pe țară, calificativul „foarte eficient“ la durata
15 Mar, 2024 15:34
ZIUA de Constanta
1110
Marime text
Magistratul Alina Gabriela Jurubiță, președintele Curții de Apel Constanța, a anunțat rezultatele Raportului de activitate a Curții și a instanțelor arondate, în anul 2023.
Dezbaterea Raportului a avut loc pe 12 martie 2024, de la ora 12.00, în cadrul Adunării Generale a judecătorilor Curții de Apel Constanța, la discuții fiind prezenți și membrii Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii jud. Ramona Grațiela Milu și jud. Gheorghe Liviu Odagiu.
Conform sursei citate, în ce privește durata medie de soluționare a dosarelor, toate secțiile instanței s-au încadrat în gradul de eficiență „foarte eficient“.
Același grad a fost obținut de instanță și cu privire la numărul dosarelor mai vechi de un an (119 dosare din evidența de 2.529, la 31 decembrie 2023), grad îmbunătățit față de raportul din anul anterior.
„Foarte eficient“ a fost și gradul indicatorului operativitate, Curtea înregistrând un număr de 6.662 de dosare nou intrate și 7.122 de dosare soluționate, situându-se astfel pe locul 3 la nivel național.
În ce privește redactarea soluțiilor, instanța a obținut gradul „satisfăcător“, 1.602 dosare fiind redactate peste termen, din totalul de 5.832 de dosare soluționate.
Conform președintelui instanței, concluziile raportului arată că, în 2023, Curtea de Apel Constanța, ca instanță proprie, se încadrează în gradul de performanță „Foarte eficient“.
În Secțiunea Document poate fi consultat comunicatul de presă pus la dispoziția ZIUA de Constanța de către Curtea de Apel Constanța, prin Biroul de Informare și Relații Publice.
În comunicatul menționat, pot fi consultate datele complete puse la dispoziție de Curtea de Apel Constanța.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Iată „noul val“ al judecătorilor și procurorilor din România! Judecătoria Constanța, fruntașă la posturi libere pregătite pentru noii magistrați (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii