„Dacă vreau să te bat, să moară mama, te bat“ Cu executare pentru amenințarea unui agent superior al Serviciului de Poliţie Locală
„Dacă vreau să te bat, să moară mama, te bat“: Cu executare pentru amenințarea unui agent superior al
10 Mar, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
4029
Marime text
- Inculpatul a dovedit perseverenţă infracţională, întrucât a mai fost condamnat anterior, pentru tâlhărie calificată.
- Agentul superior al Serviciului de Poliţie Locală nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.
Trimis în judecată de Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova, pentru ultraj, Memet C., din Hârşova, a fost condamnat în primă instață la închisoare cu executare.
Magistrații de la Judecătoria Hârșova au decis condamnarea inculpatului, penală pentru infracțiunea de ultraj, la pedeapsa de un an de închisoare cu executare.
Decizia Judecătoriei Hârșova a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, procurorii arată că inculpatul a amenințat cu acte de violenţă persoana vătămată, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, fiind angajat în funcția de agent superior al Serviciului de Poliţie Locală Hârşova, sosit în zonă pentru aplanarea unui conflict în care mai multe persoane tulburau liniștea publică.
Inculpatul i-a adresat persoanei vătămate expresii de genul „Dacă te-am prins la mine acasă, să moară copiii mei!“ și „Dacă vreau să te bat, să moară mama, te bat!”.
În motivarea deciziei de condamnare, Judecătoria Hârșova a apreciază că scopul pedepsei poate fi atins faţă de acest inculpat prin aplicarea câte unei pedepse cu închisoarea, orientată spre cuantumul minim prevăzut de lege, doar aceste pedepse fiind în măsură să asigure atingerea scopului şi îndeplinirea funcțiilor de constrângere, de reeducare şi de exemplaritate ale pedepsei.
Instanţa a mai avut în vedere că inculpatul a dovedit perseverenţă infracţională, întrucât a mai fost condamnat anterior, pentru tâlhărie calificată.
De precizat că agentul superior al Serviciului de Poliţie Locală nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Tânărul prins că se masturba în sensul giratoriu din Agigea, condamnat
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii