Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 05 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Diaconescu cere revocarea controlului judiciar! Acum așteaptă decizia Curții de Apel Constanța

ro

05 Sep, 2024 09:20 182 Marime text
Dan Diaconescu - sursa foto: ZIUA de Constanța

 
Curtea de Apel Constanța este așteptată să ia o decizie astăzi, 05 septembrie 2024, în privința contestației lui Dan Diaconescu cu privire la măsura controlului judiciar, menținută de Judecătoria Constanța, luni 02.09.2024.
 
MINUTA
 
Soluția pe scurt: În baza art. 362 alin. (2) C.proc.pen. rap. la art. 208 alin. (3) ?i (4) C.proc.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, dispusă în cauză faţă de inculpatul D.C.D. (...), măsură pe care o menţine, urmând să fie verificată cel târziu până la data de 31.10.2024. Respinge ca ne?ntemeiată cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de către apărătorul inculpatului. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat ?i pentru procuror. Pronunţată la data de 02.09.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei, conform art. 405 din Codul de procedură penală.
 
Conform procedurilor judiciare, oricare va fi decizia instanței, va fi definitivă.
 

 
Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecătoria Constanța va lua noi hotărâri privind verificarea măsurilor preventive față de Dan Diaconescu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii