Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Linteş, fostul director al SOCEP, acuzat de șantaj! Apelul dosarului amânat pentru ​noiembrie 2023. Prima instanță a încetat procesul penal

ro

17 Sep, 2023 11:05 1126 Marime text
  • Prin Hotarârea nr. 545/2022, din 28 decembrie 2022, Tribunalul Constanța a încetat procesul penal pornit împotriva lui Daniel Linteş pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, prev. de art. în formă continuată (176 acte materiale), ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.
  • Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. 


Termen nou în apelul dosarului în care Tribunalul Constanța a încetat procesul penal pornit împotriva lui Daniel Linteş, fostul director al operatorului portuar SOCEP, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, în formă continuată (176 acte materiale), ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale! 

Apelul cauzei se află pe rolul Curții de Apel Constanța, instanță care a fixat nou termen pentru data de 2 , faţă de cererea de amânare formulată de inculpat, în vederea angajării unui apărător. 

Oricare va fi decizia Curții de Apel, aceasta va fi definitivă!

Daniel Linteş a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanța, în noiembrie 2016!
 
Prin Hotarârea nr. 545/2022, din 28 decembrie 2022, Tribunalul Constanța a încetat procesul penal pornit împotriva lui Daniel Linteş pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, prev. de art. în formă continuată (176 acte materiale), ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.
 
Instanța a admis, în parte, acţiunea civilă și a dispus obligarea fostului șef al SOCEP, către părţile civile Dănilă Ion, Manolescu Ionuţ Cătălin, Mircică Cosma, Duma Gheorghe, Ţurcanu Mihai, Botezatu Nicu, Andrei Ştefan şi Marina Mihai la plata a câte 8.000 lei şi către partea civilă Cadâr Metin la plata sumei de 2.000 lei ( cuantum indicat de către partea civilă ), cu titlu de daune morale.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie 2012 – octombrie 2012, în contextul pronunțării unei hotărâri judecătorești prin care o societate comercială a fost obligată la plata către salariați a unor sporuri salariale, directorul general Linteș Daniel, în mod repetat a constrâns mai mulți angajați să renunțe la drepturile câștigate, în valoare totală estimată de cel puțin 1.411.200 lei, prin semnarea unor declarații autentice în acest sens.


În acest sens, dar și în scopul păstrării în patrimoniul societății a sumei respective, inculpatul Linteș Daniel s-a folosit de prerogativele funcției sale privitoare la disponibilizarea salariaților și i-a amenințat pe aceștia că le va fi desfăcut contractul de muncă, dacă nu semnează declarațiile respective.

 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și

Magdalena Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură Constanța, condamnată pentru mită și obligată la muncă în folosul comunității! (DOCUMENT)

Camelia Mădălina Hira va fi numită șefa DIICOT Constanța, una dintre cele mai bune structuri anti-mafia din țară
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii