Dare de mită în Portul Constanța, cu prindere în flagrant! Suspecta a recunoscut tot în proces
Dare de mită în Portul Constanța, cu prindere în flagrant! Suspecta a recunoscut tot în proces
31 Dec, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
2538
Marime text
- Fapta s-a produs la ieșirea din Portul Constanța, la Poarta 9, când femeia ar fi dat 200 de lei mită unui agent de securitate, pentru ca acesta să nu verifice autovehiculul în care se afla.
- Oamenii legii i-au prins în flagrant.
- Pe parcursul judecării procesului, suspecta a recunoscut acuzațiile aduse de procurori.
Conform instanței, fapta s-a produs la ieșirea din Portul Constanța, la Poarta 9, când femeia ar fi dat 200 de lei mită unui agent de securitate, pentru ca acesta să nu verifice autovehiculul în care se afla.
De altfel, spun judecătorii, în autovehicul s-ar fi aflat mai multe butoaie cu circa 1.000 de litri de motorină, combustibilul provenind din tancurile-rezervor ale unei nave aflate în Portul Constanța Sud Agigea.
Faptele s-au produs pe data de 5 mai 2022, judecătorii pronunțând hotărârea de condamnare, în primă instanță, la finele acestei luni.
Se arată în Hotărârea 498/2023 a Tribuinalului Constanța, prin care suspecta a fost condamnată, că „prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa din data de 07.12.2022, (...) a fost trimisă în judecată în satre de libertate inculpata (...), aceasta fiind acuzată că, la data de 05.05.2022, în jurul orei 19:20, (...) i-a remis numitului (...) agent de securitate în cadrul (...), suma de 200 de lei, pentru ca acesta să nu procedeze la verificarea autoturismului marca (...), în care transporta bunuri provenind din comiterea unor fapte de natură penală, la momentul la care vehiculul a părăsit Portul Constanța, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de dare de mită, prev. de art.290 alin.1 C.pen. rap. la art.308 alin.1 C.pen“.
Pe parcursul judecării procesului, suspecta a recunoscut acuzațiile aduse de procurori.
După deliberări, magistrații Secției Penale a Tribunalului au decis condamnarea acesteia la un an și patru luni de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.
Termenul de supraveghere a fost stabilit la doi ani, femeia fiind obligată, de asemenea, ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța sau la Primăria Bărăganu, ori Consiliul Local Bărăganu.
Hotărârea Tribunalului poate fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Oficial de la DNA!
Acțiune fulger în Portul Constanța Sud Agigea. Patru persoane reținute
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii