Daune de zeci de mii de euro în dosarul celui mai grav accident din istoria recentă a județului Constanța
Daune de zeci de mii de euro în dosarul celui mai grav accident din istoria recentă a județului Constanța
01 Jun, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2598
Marime text
- Vorbim despre cel mai grav accident rutier din istoria recentă a județului Constanța, din punct de vedere al numărului persoanelor implicate - 41 de cetățeni au suferit vătămări corporale, iar o persoană a murit! Accidentul a avut loc la data de 29 iulie 2008.
Judecătoria Constanța s-a pronunțat într-o cauză civilă strâns legată de dosarul celui mai grav accident din istoria recentă a județului Constanța! În urmă cu aproximativ 14 ani, 41 de cetățeni au suferit vătămări corporale, iar o persoană a murit, după un accident rutier pe DN 2A, dinspre Constanţa către Ovidiu. Accidentul a avut loc la data de 29 iulie 2008, însă evenimentul continuă să producă efecte și în prezent!
La data de 29 iulie 2008, un cetățean a condus un automobil marca Opel, model Astra, pe DN 2A, dinspre Constanţa către Ovidiu.
În zona reprezentanţei Bavaria Motors, țoferul a lovit un automobil marca Audi, model Q7, condus în faţa sa de un alt bărbat. Ulterior, limuzina a fost proiectat pe contrasens, unde a fost lovită de autobuzul Isuzu Turquoise, care s-a răsturnat.
În urma accidentului au suferit vătămări corporale un număr de 41 de persoane - 39 fiind pasageri în autobuz şi cei doi şoferi.
Recent, unul dintre șoferii implicați în eveniment, respectiv conducătorul auto din Audi, a obținut în instanță obligarea societății de asigurări la plata sumei de 33.000 de euro, echivalent în lei la data plăţii, precum şi la plata dobânzii legale calculată de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri până la plata efectivă.
Acțiunea reprezintă recuperea unor sume achitate anterior deciziei finale în dosarul penal.
Decizia a fost luată de Judecătoria Constanța și a fost contestată la instanța superioară, având în vedere că acțiunea a fost admisă în parte.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Trei morți - accident live, pe Facebook
Cum motivează judecătorii din Constanța micșorarea celei mai mari condamnări pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii