Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Alfred Bulai, plasat în arest la domiciliu. A ieșit din arestul preventiv

ro

12 Sep, 2024 16:45 172 Marime text
Alfred Bulai, Sursa foto: Facebook



Tribunalul Bucureşti a decis joi ca sociologul Alfred Bulai să fie plasat în arest la domiciliu pentru următoarele 23 de zile, în dosarul în care este acuzat că ar fi agresat sexual studente de la SNSPA.

Alfred Bulai a fost arestat preventiv pe 5 septembrie, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1, însă el a contestat hotărârea magistraţilor, potrivit Agerpres.

Tribunalul i-a admis joi contestaţia şi a decis eliberarea lui din arest preventiv, urmând să stea în arest la domiciliu.

MINUTA

Soluția pe scurt: În baza art. 4251 alin. (1) ?i (7) pct.(2) lit. a) raportat la art. 204 C.proc.pen., admite contestația formulată de contestatorul – inculpat: BULAI ALFRED, împotriva încheierii din 05.09.2024 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Desființează în întregime încheierea contestată și soluționând cauza: În baza art. 227 alin. (1) C.proc.pen., respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în dosarul de urmărire penală nr. 7466/160/P/2024. În baza art. 227 alin. (2) Cod proc. penală şi art. 218 alin. (1) raportat la art. 223 alin. (2) C.proc.pen., dispune luarea faţă de inculpatul BULAI ALFRED, a măsurii arestului la domiciliu, care se va executa la domiciliul din București, ...pe o durată de 23 de zile, de la data de 12.09.2024 până la 04.10.2024, inclusiv. Conform art. 221 alin. (2) C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale cu persoanele vătămate ?i cu martorii din dosar. Conform art. 221 alin. (4) C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurilor sau obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Pune în vedere inculpatului că, potrivit art. 285 alin. 3 lit. c) Cod penal, încălcarea de către persoana aflată în arest la domiciliu a obligaţiei de a nu părăsi imobilul ori nerespectarea de către aceasta a itinerarului sau condiţiilor de deplasare, stabilite potrivit legii, poate constitui infracţiunea de evadare. Conform art. 221 alin. (8) C.proc.pen., desemnează ca organ pentru supravegherea executării măsurii arestului la domiciliu, organul de poliţie în circumscripţia căreia locuieşte inculpatul, respectiv DGPMB - Poli?ia Sectorului 6 Bucure?ti În baza art. 227 alin. (1) C.proc.pen., dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea MAP nr. 120/UP emis de Judecătoria sectorului 1 Bucure?ti la data de 05.09.2024 în dosarul nr. 27544/299/2024 În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronun?ată în camera de consiliu, astăzi, 12.09.2024.

Decizia este definitivă.

Alfred Bulai este internat la Spitalul Militar "Carol Davila", după ce a făcut infarct în Arestul Poliţiei Capitalei. 

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Alfred Bulai solicită anularea mandatului de arestare. Sociologul, internat în Spitalul Militar "Carol Davila"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii