Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă! Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, scapă de controlul judiciar!

ro

12 Jun, 2024 18:01 837 Marime text
Miruna Pascu, mama lui Vlad Matei Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai, județul Constanța a scăpat de controlul judiciar.

MINUTA:

„În baza art.205 Cod procedură penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DIICOT, împotriva încheierii pronunţate de Tribunalul Bucureşti la data de 04.06.2024 în dosarul penal nr. 29573/3/2023/a1.9 Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată, prin punerea la dispoziţie, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 12.06.2024. Document: Încheiere finală camera consiliu 335/2024 12.06.2024”.

Curtea de Apel București a menținut astfel decizia Tribunalului București din 4 iunie.



Amintim că, Miruna Pascu, mama lui Matei Vlad Pascu, este suspectată de influențarea declarațiilor (...) (faptă din data de 07.09.2023) și amenințare (...) (faptă din data de 31.08.2023).
 
 Pe scurt, Miruna Pascu este suspectată că „prin intermediul unor mesaje transmise prin telefon, a amenințat persoana vătămată (...) cu posibilitatea generării unui scandal în mass-media legat de dosarul în care (...) a fost trimisă în judecată pentru participarea la săvârșirea unei infracțiuni de tîlhărie, amenințare care i-a creat persoanei vătămate o stare de temere profundă, în scopul de a o  determina prin constrângere morală pe aceasta să ia legătura cu ea pentru a purta o discuție cu privire la aspectele cunoscute de martora (...) despre istoricul de consumator și distribuitor de droguri al fiului său“.

 „La data de 07.09.2023, în mod explicit, a exercitat asupra martorei acte de constrângere morală și intimidare, speculând vârsta acesteia (minoră) și starea de vulnerabilitate în care se afla,pentru a o determina pe aceasta să nu dea declarație de martor în dosarul (...) al DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța, în care fiul său avea calitatea de inculpat pentru infracțiunea prevăzută de art.4 alin.1 din Legea 143/2000, sau, în eventualitatea în care martora decidea să dea declarații, să declare în mod mincinos că episodul filmat în noaptea de13/14.04.2023, în care martora și (...) consumau droguri, era nereal, sau să pretindă în fața organelor de urmărire penală că nu își amintește cele petrecute în acea noapte“, se mai arată în ancheta procurorilor.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:
 
Decizie definitivă a magistraților în dosarul în care sunt cercetați părinții lui Vlad Pascu

Sursa: stiripesurse.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii