Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 07 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie în cazul lui Dorinel Colgiu, directorul Goldterm SA. Magistrații au dispus arestul la domiciliu (MINUTA)

ro

07 Oct, 2024 14:34 249 Marime text
Dorinel Colgiu la DNA - Sursa foto: ZIUA de ConstanțaDorinel Colgiu, directorul Goldterm SA, este trimis de procurori în judecată și pentru luare de mită, conform dosarului 7359/118/2024, ajuns pe rolul Tribunalului Constanța pe 4 octombrie 2024. Astăzi, 7 octombrie 2024, Colgiu a fost adus pentru a se judeca dosarul 7359/118/2024/a2, „verificare măsuri preventive (art.207 NCPP)”.

Astăzi, instanța a admis cererea formulată de cererea formulată de DNA-ST Constanţa şi de inculpatul Colgiu Dorinel. Astfel, se înlocuiește arestul preventiv cu arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă, cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

„Admite cererea formulată de DNA-ST Constanţa şi de inculpatul Colgiu Dorinel. În art.242 alin.2 C.p.p: Înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Colgiu Dorinel - prin încheierea nr.496/P/JDL din 16 iulie 2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Constanţa cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Dispune punerea în libertate a inculpatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză, de sub puterea mandatului de arestarea preventivă nr.7/P din 16.07.2024 emis de Curtea de Apel Constanţa la data rămânerii definitive a prezentei şi plasarea în arest la domiciliu. În baza art.221 alin.(1) cod procedură penală, inculpatul Colgiu Dorinel are obligaţia de a nu părăsi imobilul din (...), fără permisiunea instanţei în faţa căreia se află cauza.

În baza art.221 alin.(2) cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are şi următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii nominalizaţi în citativul rechizitoriului. În baza art.221 alin.(4) cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive. În baza art.221 alin.(9) cod procedură penală, desemnează Poliţia oraş Bragadiru, jud.Ilfov, ca autoritate de verificare periodică a măsurilor şi obligaţiilor inculpatului. Măsurile dispuse se comunică către Poliţia oraş Bragadiru. În baza art.275 alin.3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 07.10.2024”

Citește și
Dorinel Colgiu a ajuns la Tribunalul Constanța! Iată de ce (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii