Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deschiderea şi utilizarea unui cont pe o reţea de socializare folosind numele altei persoane este infracţiune! S-a stabilit un nou termen în dosar

ro

04 Feb, 2021 11:28 1339 Marime text

 
  • Judecătorii de la Curtea de Apel Brașov au stabilit primul termen, după dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, în dosarul în care Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că deschiderea şi utilizarea unui cont pe o reţea de socializare folosind numele altei persoane este infracţiune!  
 
Noul termen a fost stabilit pentru începutul lunii viitoare.
 
Amintim că luna trecută Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală din cadrul Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie au decis că deschiderea şi utilizarea unui cont pe o reţea de socializare folosind numele altei persoane este infracţiune!
 
Inculpatul vizat de dosarul Curții de Apel Brașov este acuzat că, în cursul lunii decembrie 2018, a creat pe site-ul www.pornhub. (...) numele persoanei vătămate (...) pe care a postat mai multe fotografii cu persoana vătămată nud și un filmuleț în care persoana vătămată întreține relații sexuale cu el (primul act material) și a creat un profil fals pe rețeaua de socializare Facebook cu numele persoanei vătămate de pe care i-a trimis martorului (...) mai multe fotografii cu persoana vătămată dezbrăcată (al doilea act material), în ipostaze intime.
 
În septembrie 2020, judecătorii Curții de Apel au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unei chestiuni de drept, respectiv: Dacă fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului (reţea care nu solicită dovezi din care să reiasă folosirea numelui real de către deţinătorul unui cont), furnizând ca nume de utilizator numele unei alte persoane şi introducând date reale vizând această persoană (informaţii, fotografii, imagini video etc.) realizează condiţiile de tipicitate ale infracţiunii de fals informatic prevăzută de art. 325 Cod penal, cu referire la cerinţele ca acţiunea de introducere a unor date informatice să fie realizată fără drept şi, respectiv, să aibă ca rezultat date necorespunzătoare adevărului.

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii