Dezvoltatorul imobiliar Gran Via Ghencea Sud București, proces cu Fiscul din Constanța! Judecătorii mai au nevoie de timp pentru deliberări
Dezvoltatorul imobiliar Gran Via Ghencea Sud București, proces cu Fiscul din Constanța! Judecătorii mai au nevoie
11 Jun, 2023 12:01
ZIUA de Constanta
1210
Marime text
Judecătorii din Capitală au amânat verdictul în procesul deschis de dezvoltatorul imobiliar Gran Via Ghencea Sud în contradictoriu cu Serviciul Public de Impozitte și Taxe Locale Constanța.
La mijloc se află un certificat de atestare fiscală, iar verdictul urma să se dea la finele acestei săptămâni.
Totuși, magistrații Tribunalului București au stabilit o nouă dată de pronunțare, pe 19 iunie 2023, pentru a avea mai mult timp pentru deliberări.
Dosarul are numărul unic 8227/118/2022 și a fost înregistrat inițial pe rolul Tribunalului Constanța, dar judecătorii de aici au admis excepția necompetenței teritoriale și au declinat cazul în favoarea Tribunalului București.
Se arată în Hotărârea nr. 222/2023 prin care s-a decis declinarea dosarului că în cauză, reclamanta Gran Via Ghencea Sud SRL, în contradictoriu cu pârâtul Serviciul Public de Taxe și Impozite Locale Constanța „a solicitat anularea în parte a Certificatului de atestare fiscală nr. 25797/16.06.2022, respectiv obligarea pârâtului la emiterea unui nou certificat de atestare fiscală şi la plata cheltuielilor de judecată“.
Judecătorii din Constanța nu au mai analizat această cerere pe fond, ci au admis excepția necompetenței teritoriale a instanței, ca urmare a faptului că societatea reclamantă are sediul social în București.
Pe cale de consecință, dosarul a fost trimis pe rolul Tribunalului București, aflându-se în atenția Secției a II-a de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
Despre Gran Via Ghencea Sud SRL
Platforma Confidas.ro arată că societatea Gran Via Ghencea Sud SRL este controlată de Gran Via Romania SA, aceeași societate ce controlează și Martitimo Residence SRL, care, la începutul anului acestuia, a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Constanța pentru una dintre cele mai înalte clădiri din oraș.
Tot Confidas.ro arată că Gran Via Ghencea Sud SRL a fost înființată în anul 2008, are sediul social în București, pe strada Clucerului nr. 35 și se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.
În 2021, societatea a declarat 0 angajați, profit peste 380.000 de lei și cifra de afaceri peste 500.000 de lei.
Gran Via Ghencea Sud SRL are un punct de lucru în Constanța, pe strada Ștefăniță Vodă, nr. 31.
Asociat unic și administrator este Gran Via România SA, ai cărei asociați sunt Hisparom Capital SA București, alături de companiile spaniole Strada Capital SA, Burdin 2007 SL, ASUA Grupo Inmobiliario Sociedad Limitada, Inversiones GB Balboa SL, Enebro Cartera Inmobiliaria SL, Mobinversora HC Real Estate S, Cateras Reunidas SA, Servilugar SL, Servicios Y Finanzas Gamma SL, Paraschiva SL, Bedigain SL, Achievers Capital SL, Kolwezi SL, Fincas Urbanas Y Exploataciones Rurales de Aragon SL, Takarako SRL.
Asociați Gran Via Romania SA figurează și Ignacio Maria Barandiaran Legorburu, Jose Maria Francisco Iturriaga Zaldua, Monica Ruiz de Velasco Larrea, Joaquin Hervada Yanez, Fernando Beltran Aparicio, Juan Miguel Sarria Salcedo, Fernando Butista Sagues, Jose Aguinaga Cardenas și Pablo Marin Lopez Otero.
Administrator Gran Via Romania SA este Antoanela Virginia Comșa, administrator și președinte CA este Madaria HC Real Estate SRL, administrator și membru CA este Harfang Develops SL, iar alți administrator sunt Inversiones GB Balboa SL, Goxua Holding SL, Enebro Cartera Inmobiliaria SL și Burdin 2007 SL.
Cenzori sunt Optim Accounting Services SRL, Anca Elena Popescu și Anamaria Comșa, iar Luz Maria Portero Garcia este cenzor supleant.
Oricare va fi decizia Tribunalului București, ea va putea fi atacată la instanța de control, respectiv Curtea de Apel București.
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Se cere preschimbarea termenului în procesul în care un dezvoltator imobiliar și primarul au fost obligați să desființeze lucrările de la un bloc din Constanța!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii