DGA Medic și asistent din Sibiu, prinși cerând bani și alimente pentru a furniza documentele necesare pensiei de invaliditate
DGA: Medic și asistent din Sibiu, prinși cerând bani și alimente pentru a furniza documentele necesare pensiei
30 Oct, 2023 14:08
ZIUA de Constanta
1026
Marime text
Într-o acțiune coordonată de Direcția Generală Anticorupție și sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au avut loc percheziții domiciliare în trei locații din municipiul Mediaș și Orăștie.
Aceste percheziții au fost autorizate în legătură cu suspiciunile de corupție ale unui medic și unui asistent medical din cadrul Casei Județene de Pensii Sibiu.
Iată comunicatul pus la dispoziție de DGA:
În cursul zilei de astăzi, 30 octombrie a.c., ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în municipiului Mediaş şi, respectiv, în Orăştie.
Ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor fapte de corupţie de către un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu - Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş.
În cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei doi suspecţi cu privire la săvâşirea a nouă și, respectiv, opt infracțiuni de luare de mită.
Astfel, în perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit sume de bani cuprinse între 500 de lei şi 2.000 lei, precum şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, respectiv pentru obținerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentației de către persoanele care beneficiau de această pensie.
În cursul zilei de astăzi, vor fi audiate mai multe persoane, ca urmare a punerii în executare a unor mandate de aducere emise de procurorul de caz.
Pe parcursul cercetărilor, procurorul de caz a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA - Serviciul Judeţean Anticorupție Hunedoara, având şi suportul tehnic al DGA - Structura Centrală şi IGPR - Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea beneficiază şi de sprijinul luptătorilor din cadrul IPJ Sibiu - Serviciul Acțiuni Speciale.
Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Citește și:
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii