Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:10 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

ro

26 Mar, 2024 10:17 2957 Marime text
 
 
 
  • Deciziile tribunalului au fost contestate la Curtea de Apel Constanța.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, continuă cercetările specifice, în două cauze penale, în care sunt cercetate mai multe persoane pentru presupusa săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Conform DIICOT, „din actele de urmărire penală efectuate  în prima cauză penală, a rezultat faptul  că un inculpat a introdus pe teritoriul țării din Spania, prin intermediul unei firme de transport colete, cantitatea de 8 kilograme de canabis destinată vânzării catre consumatori din județul Constanța“.
 

„De asemenea, inculpatul a fost prins în flagrant, în timp ce deținea în autoturismul cu care se deplasa, cantitatea de aproximativ 180 grame drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), în scopul comercializării“, se mai arată în informarea DIICOT.
 
„În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate  cantitățile de aproximativ 1,4 kilograme canabis și 400 grame rezină de canabis (droguri de risc),  un cântar electronic de precizie și un aparat de vidat,  pungi pentru vidat și pliculețe noi precum și alte mijloace de probă. În cea de a doua cauză penală investigațiile efectuate au relevat că, în perioada 2023- martie 2024,  9 inculpați au deținut, stocat, manipulat și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de substanță psihoactivă (ADB-BUTINACA), pentru sume cuprinse între 100 și 400 lei“, potrivit anchetatorilor.

 
Au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate si ridicate diverse cantități de substanțe psihoactive, dar și droguri de risc (canabis și rezină de canabis), sumele de aproximativ 66.000 lei și 21.000 euro, obiecte purtătoare de urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.
 
În cauză, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului constanța, cu propunerea de arestare preventivă a celor 10 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Cei 10 reținuți sunt, potrivit portal instanțe de judecată: „Mitriş Iulian Mihăiţă, Păun Ioan, Drăgan Gheorghe, Păun Sorin Ion, Ilie Alexandru Bogdan , David Zadnipru Ioana Daniela , Simon Lucian Sorin, Movilă Cristian, Tudorică Teodor Eduard“ și „Ovessea Daniel“.   
 

În dosarul 1953/118/2024, Tribunalul Constanța a decis arestarea lui „Ovessea Daniel“. 
 
În dosarul 1954/118/2024, instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, Serviciul Teritorial Constanţa, cu privire la „Drăgan Gheorghe, Ilie Alexandru-Bogdan şi Tudorică Teodor-Eduard“, după cum se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Totodată, instanța a respins propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, Serviciul Teritorial Constanţa, privind arestarea preventivă a inculpaţilor „Mitriș Iulian-Mihăiță, Păun Sorin-Ion, David-Zadnipru Ioana-Daniela, Simon Lucian-Sorin și Movilă Cristian, ca neîntemeiată“, conform minutei. 
 
În continuare, tribunalul a decis plasarea lor sub control judiciar.   
 
Deciziile tribunalului au fost contestate la Curtea de Apel Constanța.   

 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Imaginile durerii la Tribunalul Constanța!
Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii