DNA a prins în flagrant un brancardier din Spitalul Județean Craiova
DNA a prins în flagrant un brancardier din Spitalul Județean CraiovaProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului Abagiu Ciceron, la data faptei brancardier în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, jud. Dolj, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada octombrie 2021 – februarie 2022, inculpatul Abagiu Ciceron ar fi pretins suma totală de 22.500 euro, de la cinci persoane diferite, ulterior primind de la acestea sumele totale de 12.500 euro și 30.000 lei, pentru a interveni pe lângă medici și/sau funcționari cu atribuții manageriale din cadrul unor unități spitalicești aflate pe raza județului Dolj, prevalându-se de o presupusă influență pe lângă aceștia, în scopul favorizării angajării acelor persoane ori a unor membri de familie ai acestora în domeniul medical.
În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, asupra bunurilor imobile şi mobile (atât a bunurilor prezente cât și a bunurilor viitoare), aparţinând inculpatului Abagiu Ciceron, respectiv asupra sumei de 400 de lei, ridicată cu ocazia surprinderii în flagrant a inculpatului, până la concurența sumelor de 12.500 de euro și 30.000 lei.
În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
- o pedeapsă de doi ani și șase luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea unor drepturi.
Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Mehedinți cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.
Facem precizarea acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Șantaj la SOCEP? Dosarul fostului director Daniel Linteș, amânat pentru la anul
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp